Tanja Vahvelainen

Miksi Isänmaallisuus on pahe?

  • Miksi Isänmaallisuus on pahe?

Ja maailmansyleily hyve?

 

Jokaisen luulisi tietävän, etteivät maailmasta pelastettavat ihmiset lopu, eivätkä valitettavasti eläimetkään, vaikka kuinka sitä toivoisin. Jokaisen luulisi tietävän kuinka nopeasti Afrikan väkiluku kasvaa.

 

Me emme yksinkertaisesti voi auttaa jokaista parempaa elämää hakevaa. Ja miksi meidän pitäisi. Olemme antaneet, useiden muiden maiden ohella miljardeja vuosien saatossa kehitysmaihin. Mitä näillä rahoilla on saatu aikaiseksi. Miksi meidän pitää kannatella muita, jotka vain odottavat, että seuraava kehitysapukuorma tulee? Teemme näistä ihmisistä laiskoja, uusavuttomia. Heidän ei tarvitse tehdä itse mitään, kun me kuskaamme heille ruokaa ja tarvikkeita. Näin toimimalla teemme vain karhunpalveluksen heille.

Kannettu vesi ei kaivossa todellakaan tunnu pysyvän

Vuonna 2017 Suomi antoi kehitysyhteistyövaroja 935miljoonaa. Mitä tuolla summalla olisi Suomessa voitu tehdä. Vanhuksille kunnon hoitoa, kodittomille koteja, korottaa eläkkeitä ja paljon, paljon muuta.

Mutta ei, me annamme rahojamme maailmalle ja iskemme "Kela goldin" käteen tänne tulijoille.

Annamme heille oikeuden valittaa päätöksistämme lukuisia kertoja, elättäen heitä valitusprosessin ajan.
 

Tasan ei käy onnen lahjat

Miksi me maksamme veroja? Siksikö, että elätämme muiden maiden kansalaisia, henkilöitä, jotka eivät suurelta osin tule koskaan itse näitä veroja maksamaan. Vai siksi, että me saisimme palveluita?
 

Vuosien 2015-2017 aikana Euroopasta haki reilu kolme miljoonaa turvapaikkaa. Näistä se myönnettiin noin 1,6 miljoonalle. Sipilä antoi marraskuussa 2015 julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan maamme on aivan äärirajoilla. Tuolloin oli Syyriasta lähtenyt liikkeelle neljän miljoonan ihmisen massa ja Turkissa odotti 2,5miljoonaa. 2014 oli Ruotsiin mennyt jo 80.000 turvapaikanhakijaa.
 

2017 Suomesta haki turvapaikkaa reilu 5.000, luku sisältää myös uusintakäsittelyyn haluavat. Uusintakäsittelyyn useat pyrkivät perustelunaan kristinuskoon kääntyminen.  Nämä luvut eivät sisällä perheiden yhdistämishakemuksia eli oleskelulupahakemuksia, niiden määrä kasvoi 10%.

Kielteisen päätöksen turvapaikkahakemuksista sai kuitenkin miltei joka toinen; 42%. Kuka tietää kuinka paljon näistä kielteisen päätöksen saaneista kuitenkin oleskelee vielä maassamme. Liene suurin osa ja näille Helsinki tarjoaa ilmaisen terveydenhuollon. Ja samaan aikaan supistaa mm. nuorten palveluista.

 

Arvot kohdillaan joillakin päättäjillä. Millaisen Suomen sinä haluat tulevaisuudessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Ismo Kähkönen

Haluan Suomalaisen Suomen, ilman islamisaatiota.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Niinpä !! Ilmeisesti Suomen lainsäätäjät eduskunnassa ja niitä valvovat viranomaiset eivät enää tunnusta lakia. Moraalihan heiltä on aina puuttunut. Ilmeisesti Suomessa tarvitaan suursiivous, vähän niinkuin Islannissa talouskriisin aikaan. Hehän konkreettisesti heittivät äijät ja muijat roskasäiliöihin.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Vuonna 2017 Suomi antoi kehitysyhteistyövaroja 935miljoonaa. Mitä tuolla summalla olisi Suomessa voitu tehdä. Vanhuksille kunnon hoitoa, kodittomille koteja, korottaa eläkkeitä ja paljon, paljon muuta."

Ei noita asioita olisi voitu tehdä, sillä blogistin puolue oli itse hallituksessa tekemässä leikkauksia eläkkeisiin, sosiaalitukiin ja tavallisia suomalaisia puolustaviin instituutioihin. Hallitus, jossa Perussuomalaiset olivat myös päättämässä asioista, päästi myös maahan kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita ja käytti vuonna 2016 noin miljardi euroa turvapaikanhakijoihin. Perussuomalaiset kannattavat myös asemyyntiä Saudi-Arabian islamistiselle hirmuhallinnolle samalla kun sanovat että kehitysmaalaisten auttaminen on kyseenalaista.

Perussuomalaisten varsinainen linja: älkää tehkö niin kuin me teemme, vaan tehkää niin me sanomme.

Karin Zeiger

Jos olet yhtään seurannut politiikkaa, niin tiedät että Perussuomalaisilla oli 2015 eri puoluejohto kun nyt. Nykyisen puoluejohdon kanta oli silloin ja on nyt että turvapaikanhakijoita ei pidä ottaa turvallisista maista. Esimerkiksi Jussi Halla-aho totesi invaasiosta noin kolme vuotta sitten, 4.10.2015 julkaistussa Helsingin Sanomien artikkelissa:
”Mitä Halla-aho nyt [lokakuussa 2015] tekisi, jos hän saisi päättää?
Hän sulkisi heti Suomen länsirajan.
Maahan jo päässeet turvapaikanhakijat hän sijoittaisi "valtavaan parakkikylään", jonka majoitustilat olisivat "minimistandardilla". Asukkailta hän ottaisi pois valtion rahallisen avun.
Hän uskoo, että se ajaisi takaisin Ruotsiin kaikki ne, joilla ei ole todellista hengenhätää.”
****
”Halla-aho vaatii, että Dublinin sopimusta noudatetaan ja turvapaikanhakijan asia käsitellään siinä maassa, johon tämä ensimmäiseksi saapuu.”
****
”Välimerellä Halla-aho käännyttäisi joka ikisen turvapaikanhakijoiden "purkin" lähtösatamaan. Tilanne riistäytyi hänen mukaansa lokakuussa 2013, kun Italia ryhtyi pelastamaan Välimerestä veden varaan joutuneita pakolaisia. Merireitti Eurooppaan muuttui turvallisemmaksi ja houkuttelevammaksi.”

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Älä valehtele! Juuri siitä syystä Perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta koska he vaativat hallitusohjelman noudattamista, jossa ei ollut noita leikkauksia!
Hallitusohjelman olivat allekirjoittaneet niin Sipilä kuin Orpokin, mutta heillä ei ollut aikomustakaan toteuttaa sitä, niin kuin pian huomattiin, ja siksi PS puoluejohto vaihdettiin.
Kun kumppanit huomasivat että nyt ei Orpon uuden johdon "paimentaminen" enää onnistu, keksittiin arvopohja jonka verukkeella PS heitettiin ulos!

Onneksi nyt se hallituksen silloin peräänkuulutettu ja hehkutettu arvopohja levisi hallituksen tuulettimeen koko voimallaan! Sääli vain niitä tuhansia lapsia ja nuoria jotka joutuivat sen maksumiehiksi! Niin, ja heidän vanhempansa tietenkin ja muut läheisensä!

Miksi idotismia pitää ajaa vaikka kaikki tietää mitä siitä seuraa! Pään pistäminen pensaaseen ei ongelmaa poista, vaan pahentaa sitä!

PS Tämä on vastaus Andreasin kommentti
in yllä.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Minua kiinnostaisi, että kuka tuo henkilö tuossa kuvassa on, ja miten hän liittyy blogin aiheeseen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ottaen huomioon blogin aiheen, kuvituskuvan voi olettaa edustavan jotain maahamme pyrkivää etnistä ryhmää.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Uskaltaisin väittää, että kysymyksessä ei ole kuvituskuva.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jospa kirjoittaja kuuluukin persujen mainostamiin partalapsiin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Jospa kirjoittaja kuuluukin persujen mainostamiin partalapsiin?"

Siinä tapauksessa Tanjan parrankasvu on hyvin heikkoa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Et sitten osaa käyttää netin kuvahakua?
Olepa hyvä:
https://pxhere.com/en/photo/648118

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onko joku sanonut, että isänmaallisuus olisi pshe? Persut ovat vain ottaneet ihan oman tulkintansa isänmaallisuudesta ainoaksi oikeaksi isänmaallisuudeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miten persujen isänmaallisuus eroaa oikeasta, hyväksyttävästä isänmaallisuudesta?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Perussuomalaiset pyrkivät tekemään isänmaallisuudesta sairaan ajatuksen. Kaikki varmaan laskevat veteraanit isänmaallisiksi? Persut ja veteraanit eivät voisi olla kauempana toisistaan, vaikka moni persu kuvitteleekin taistelleensa sodissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaiset pyrkivät tekemään isänmaallisuudesta sairaan ajatuksen."

Ne perustelut puuttuvat vielä, sinun mielikuvituksesi ei ole mikään argumentti?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Isänmaallisuus on pahe sen takia kun eliitin suunnitelmissa on maailman lopullinen yhdistyminen,jossa on vain yksi maailmanhallitus. Sen takia kansallisvaltiot on ajettava alas.

https://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/aihe/t6834/

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Tanja on aivan oikeassa. On se niin väärin hyysätä kaiken maailman joutilaita, niitähän piisaa. Me isänmaalliset kunnon suomalaiset joudumme kaiken maksamaan.

Mutta tätä oikeaa periaatetta pitää jatkaa pitemmälle. Kun kävelemme kauppakeskuksissa, näemme että siellä luuhaa paljon suomalaisia luusereita. Ei pitäisi tukea juoppoja ja narkomaaneja verovaroin,he ovat itse aiheuttaneet oman tilanteensa. Näitä ei pitäisi päästää ollenkaan kunnalliseen terveydenhoitoon. Samoin pääsy pitäisi estää tupakoivilta ja lihavilta, sairaudet ovat heidän omaa syytään.

Oikeastaan lapsilisät ja lapsiperheiden tukeminen pitäisi lopettaa kokonaan, emme tarvitse lisää työttömiä ja luusereita. Työnantajat saavat ulkomailta halvalla ihan riittävästi työvoimaa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tanja, ehdotin juuri Toni Ahvalle hänen blogissaan, että kannattaisi tehdä nuorten keskuudessa kansalaisaloite äänioikeusiän laskemiseksi:

- -"Kansalaisaloitteen vireillepanijana voi olla yksi tai useampi äänioikeutettu Suomen kansalainen. Vireillepanijan on nimettävä aloitteelle vähintään yksi edustaja ja tälle vähintään yksi varaedustaja. Vireillepanija voi itse toimia myös joko aloitteen edustajana tai varaedustajana." - -

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/ohjeet/ohje-vast...

Minusta yleinen äänioikeusikä tulisi laskea 16 ikävuoteen.
Vrt. alla oleva puheenvuoro:

http://velipohjonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26038...

--

Ja kun/jos nuoret saisivat kansalaisaloitteen kautta itselleen äänioikeusiän 16 vuoteen, niin samalla he voisivat vaatia samassa kansalaisaloitteessa oikeutta perustaa nuorten puolue, jossa täysivaltaisiksi jäseniksi hyväksytään jo 16 vuotta täyttäneet.

Nyt - jos koskaan - on aika tehdä nuorten vallankumous! ;)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Edelliseen viestiini liittyen alla oleva HS 22.7.2017 (maksumuurin takana):

"Suomenkin olisi syytä laskea äänioikeusikäraja 16 vuoteen

Nuoret ovat ainoa ikäluokka, jota yhteiskuntaopin opetus tukee demokratian valinnoissa.

Äänioikeusikärajan laskeminen on noussut jälleen keväällä poliittiseen keskusteluun. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kannattaa äänioikeusikärajan laskemista kuntavaalien osalta. Lisäksi seuraavissa Ahvenanmaalla järjestettävissä kuntavaaleissa 16-vuotiaat saattavat päästä äänestämään.

Keskustelua ikärajasta on leimannut huoli laskevasta äänestysinnosta. Äänioikeusiän laskeminen on yksi keino vahvistaa demokratiaa. Oikeuden laajentamisessa on kyse myös nuorten oikeuksien toteutumisesta ja yhdenvertaisuudesta.

Emme olisi missään nimessä edelläkävijöitä äänestysiän laskemisessa. Suomessa asian käsittelyä on leimannut yltiöpäinen varovaisuus, vaikka myönteisiä kansainvälisiä kokemuksia äänestysikärajan laskemisesta 16 ikävuoteen on jo useita.

Itävallassa 16-vuotiailla on ollut äänioikeus kaikissa vaaleissa jo kymmenisen vuotta. Skotlannissa nuoret keskustelivat ja äänestivät innokkaasti alueen itsenäisyydestä vuonna 2014. Virossa nuoret pääsevät uurnille kuntavaaleissa vielä tänä syksynä. Oikeudellisia esteitä äänestysiän laskemiselle ei ole, mutta perustuslain muuttamiseen vaaditaan yhteistä poliittista tahtoa.

Äänioikeusikärajan muuttaminen ei edellytä ehdolle asettumisen ikärajan laskemista. Kyse on kahdesta eri oikeudesta, jotka ovat olleet erillään myös aiemmin Suomen historiassa.

Jo nyt alle 18-vuotiaille on säädetty erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Kuusitoistavuotias on jo muun muassa rikosoikeudellisessa vastuussa ja maksaa työstään veroa.

Esimerkiksi julkkisehdokkaiden määrän ja ääriliikkeiden suosion pelätään nousevan, jos äänestysikärajaa lasketaan. Kansainväliset kokemukset ovat kuitenkin osoittaneet, että nuoret ovat äänestäneet lähes samoin kuin muut äänioikeutetut. Nuoret eivät myöskään Skotlannin itsenäisyysäänestyksessä ko­pioineet vanhempiensa kantaa, vaan muodostivat äänestyspäätöksensä itse.

Äänestämisen tapa pitää oppia ajoissa, jotta uurnille mentäisiin myös aikuisiässä. Nuoret ovat ainoa ikäluokka, jota yhteiskuntaopin opetus tukee demokratian valinnoissa. 16-vuo­tiaiden äänioikeus kannustaisi myös kouluja käsittelemään puolueita ja vaaleja enemmän peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Euroopan parlamentti muotoili äänestysiän laskemista koskevan vaateensa korostaen ­kansalaisten yhdenvertaisuutta näin tärkeässä poliittisessa oikeudessa. Nuorten rajaaminen keskeisen perusoikeuden ja demokraattisen vaikutusmahdollisuuden ulkopuolelle ei ole perusteltua.

Eero Rämö

puheenjohtaja

Heli Markkula

asiantuntija

Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi"

Käyttäjän JariMkel111 kuva
Jari Mäkelä

Mun isänmaallisuus kuoli 2015. Persujen mukanaan tuomat lieveilmiöt saivat mut tajuamaan, että tämä kansahan on silkkaa aivotonta ja tyhjäkäyvää höttöä. Lätkän MM kisoissakin kannatan nykyään Suomen vastustajaa, ihan vain sen takia, että leijona riipusmiehiä ottaisi päähän. Saunaakaan en mene kuin jaffan kanssa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Tässä on aika hyvä vastaus sinun kirjoitukseesi https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=231215...

Mielestäni persut voisivat lopettaa samantiem tuon "mitä rahoilla olisi voinut tehdä" -sonnan. Pääsitte hallituksessa näyttämään, mitä rahoilla "olisi voinut tehdä" ja ihan turha selkärangattomasti yrittää käyttää Soini-korttia. Hyvin kelpasi varapuheenjohtajistollennekin ja siellä myös huhtasaarelaiset äänestivät esimerkiksi hallitnarekisterin puolesta

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Me emme yksinkertaisesti voi auttaa jokaista parempaa elämää hakevaa
............

Jokaista???

Emmehän me autakaan.

Risto Koivula

Kumpi se ensisijainen paha on: pakolaisuus vai "väärä rotu"?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalainen isänmaallisuus on Trumpin kannattamista, joka toimillaan aiheuttaa vahinkoa Suomen taloudelle ja sitä kautta lisää maamme työttömyyttä ja köyhyyttä, mutta se ei merkitse mitään koska ihqu Trump haluaa muurin.

Kaikki hiemankin vähemmän aikaa Suomessa asuneet eivät tietenkään persujen mukaan ansaitse kansalaisuutta, sitä paitsi he eivät edes näytä persussuomalaiselta.

Perussuomalainen isänmaallisuus on upeaa, kaikki huomioon ottavaa pientä ihmistä ymmärtävää, kunhan vain on perususuomalainen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Kirjoitin aikoinaan, vuonna 2015 seuraavaa enkä ole kokenut tarpeelliseksi muuttaa käsitystäni.

"Oman kantani maahanmuuttokeskusteluun määrittelin äskettäin lyhyesti seuraavasti: tänä päivänä ääripäähän maahanmuuttokeskustelussa pääsee, jos vaatii kaikille Suomen alueelle tuleville ihonväristä, kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta samanarvoista kohtelua lain edessä. Ääripäässä on jos vaatii pakolaisille heidän asiansa asiallista ja lainmukaista käsittelyä. Ääripäässä on jos omasta mielestä pakolaiset ja turvapaikanhakijat ovat oikeutettuja turvaan.

Juuri nyt rasismi ja muukalaisviha ovat vahvasti nousussa ja mikä groteskeinta, tätä perustellaan isänmaallisuudella. Isänmaallisuuttaan eniten korostavat ne, jotka haluavat aivan päinvastaista kuin yllä oleva. He haluavat nimenomaan murentaa käsityksen ihmisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja asettaa kaikissa tapauksissa kantaväestön oikeudet maahanmuuttajien edelle.
---
Isänmaallisuus pitää nimenomaan liittää takaisin siihen mihin se kuuluu: lakia kunnioittavan, positiivisesti ja rakentavasti toimivan kansalaisen arvopohjaan. Suomea ei voi sulkea maailmalta. Me olemme vapaita vain jos kaikki täällä asuvat ovat. Me asumme oikeusvaltiossa vain jos kaikkia täällä asuvia kohdellaan lain edessä tasa-arvoisesti. Isänmaallisuus on tänä päivänä erityisesti työtä ja yhteistyökykyä muiden kanssa. Meillä on ongelmia joita ei yksin ratkaista, mukaan lukien pakolaiskriisi.
---
Puheenvuorossakin on esitetty vaatimuksia siitä, että kansalliset symbolit, lippu ja vaakuna, on otettava takaisin äärioikeistolta. Olen samaa mieltä. Rasismi ja muukalaisviha eivät ole isänmaata rakentavia arvoja. Jokainen joka haluaa rakentaa Suomea on oikeutettu olemaan suomalainen ja ylpeä kansallisuudestaan täysin riippumatta ihonväristä, uskonnosta tai geeniperimästä.

Olen ylpeä ja kiitollinen siitä Suomesta, joka antoi äänioikeuden naisille yhtenä ensimmäisistä maista, siitä Suomesta joka on toiminut YK:ssa, ollut aktiivinen kriisinhallinnassa ja rauhanturvaamisessa. Sellaista Suomea, joka on sulkeutunut, jossa ajatellaan että ”minun maani, oikein tai väärin” en tunne Suomeksi."

” Isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka” totesi brittiläinen ajattelija Samuel Johnson 1700-luvulla ja oli tässä oikeassa."
http://paulivennervirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Mainitsin tuolla lain kunnioituksen. Suomen laki on monella tapaa hyvä mutta ei sekään ole arvostelun yläpuolella. Jos laki muuttuu epäinhimimilliseksi sen muuttamiseksi väkivallaton kansalaistottelemattomuus on yksi hyväksyttävä toiminnan muoto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Puheenvuorossakin on esitetty vaatimuksia siitä, että kansalliset symbolit, lippu ja vaakuna, on otettava takaisin äärioikeistolta."

Mihin nämä on viety? Minun käsitykseni mukaan te vasemmistossa halveksitte näitä isänmaan tunnuksia ettekä niitä suostu käyttämään.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Millä perusteella mielestäsi kuulun "vasemmistoon"? Itse käytän kyllä näitä silloin kun se on perusteltua ja soveliasta. En koe tarpeelliseksi korostaa "isänmaallisuutta" päivittäin, koska koen että normaali päivittäinen työ ja kunnolla eläminen riittää siinä suhteessa meriitiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #26

Nyt kuitenkin myönnät ettei isänmaan tunnuksia ole minnekään viety vaan niitä saa käyttää kuka tahansa täysin vapaaehtoisesti.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #27

Suurinta meteliä isänmaallisuudestaan tuntuvat pitävän persut, puhdasverisistä natseista ja rasisteista puhumattakaan.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Muuten, miksi vasemmistoon kuuluminen olisi epäisänmaallista tai häpeällistä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei vasemmistolla ole isänmaata, heillä on internationalismi jossa ei hyväksytä rajoja. Vasemmisto itse ilmoittaa häpeävänsä kaikkea isänmaallisuutta, en ole koskaan nähnyt kenenkään sitä heiltä vaativan. Varmaan kova paikka vasemmiston kansanedustajille osallistua jokavuotisiin itsenäisyyspäivänjuhliin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja Aarne Saarinen, SKP edelleen, Ässä-rykmentin kersantti, ihmettelee varmasti Makkosen kommenttia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Varmasti monen vanhan kaartin vasemmistolaiset tyrmistyisivät nykyvasemmiston ideologiasta ja varsinkin suoraan osoitetusta halveksunnasta isänmaallisuudelle.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #36

Riippuu miten isänmaallisuus määritellään. Persuisänmaallisuus ja mitä itse pidän isänmaallisuutena ovatkin suureksi osaksi eri asioita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

Olen tästä kysynyt muiltakin saamatta vastausta eli miten katsotte perussuomalaisten näkevän isänmaallisuuden ja mitä väärää siinä olisi?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #38

Tuollahan se persun isänmaallisuus loistaa blogistin tekstissä. Lue.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

Et pysty siis sinäkään vastaamaan.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #40

Eli et siis lukenut blogikirjoitusta jonka kommenttikentässä olet. Sieltähän se on luettavissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Luin nyt varmuudeksi toiseen kertaan enkä löytänyt mainintaa miksi perussuomalaisten isänmaallisuus olisi jotenkin negatiivista tai ongelmallista. Taidat olla jo kolmas joka on tuota ongelmaksi väittänyt ja kysyttäessä näytellyt täysin tietämätöntä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Nyt kun olet Makkonen päässyt hyvään vauhtiin, niin laitapa joutessasi jokin linkki tai vinkki, missä vasemmisto ilmoittaa häpeävänsä kaikkea isänmaallisuutta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Laaksonenkin voi kertoa mikä ongelma on perussuomalaisten isänmaallisuudessa niin sitten voin siirtyä seuraavaan aiheeseen?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #48

Olen katsonut, että Makkoselle on yritetty kertoa, mutta mikään ei kelpaa. No, sanon sitten näin; persujen isänmaallisuus on rajoittunutta öyhötystä, mukaisänmaallisuutta, niin kuin Reijo Tossavainen sanoisi.

Persujen isänmaallisuusaatteessa ei saisi suoda minkäänlaista myötätuntoa humanitäärista apua tarvitseville, koska he ovat kaikki terroristeja ja vievät korput hampaattomien vanhustemme suusta.

Persujen isänmaallisuuden synonyymi on itsekkyys.

Riittääkö?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Patriotism is the virtue of the vicious”.

-Oscar Wilde

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Mietin vain, missä ne isänmaalliset ovat? Isänmaallista on tunnustaa Suomen lippu.

Harmi että uskovaisetkin ovat ihan pilalla. Ei tällaisesta sopasta voi tulla mitään hyvää.

"Pohjoismainen ristilippu tai pohjoismainen risti on lippukuvio, joka on kaikkien Pohjoismaiden lipuissa. ... Lipun risti symboloi kristinuskoa. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjoismainen_ristil...

--

Isänmaallinen moraali maahanmuuttokysymyksessä on ihmisten auttaminen. Harmi, että "isänmaallisetkin" ovat niin pilalla että häpäisevät puheillaan Suomen lippua.

Rasismi on ikävä luonnevika ihmisessä. Sitä ei muuta, vaikka se näennäisesti verhotaan uskontoon/isänmaallisuuteen.

Tällöin se on vain tekopyhää. "Isänmaalliset" voisi siis edes olla rehellisiä ja astua ulos kaapista ja myöntää politiikkansa oleva syrjivä.

Koska Suomenkin talouskasvu perustuu pääosin kehitysmaiden rersussien hyväksikäytölle, on vain reilua edes osa voitoista maksaa takaisin: velkoja kun ne ovat.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Lisäksi, eikös asia tässä maassa ollut niin, että saamelaiset olivat alkuperäisasukkaita ja suomalaiset ovat maahanmuuttajia?

Joten luulisi, että tällainen asiantila toisi tällaiseen maahanmuuttokeskusteluun hieman erilaista näkökantaa.

Jos laitetaan rajat kiinni, niin koska suomalaiset menee kotiin?

Ilmeisesti saamelaiset eivät kuitenkaan ole vaatimassa maataan takaisin suomalaisilta. Voidaan siis sopia yhteiselosta.

Eikö samalla kaavalla myös uusien asukkaiden yhteiselosta voisi sopia: kun kerran suomalaiset pitävät ajatusta hyvänä, että vallataan uusi maa ja asetutaan sinne?

Vai onko vain suomalaisilla oikeus, vallata maata ja asuttaa se: mutta muita ei voida edes auttaa hädän hetkellä?

Jos asia on näin, niin äänestän seuraavissa saamelaiskäräjissä: että suomalaiset itse muuttaa pois kotiin niin voidaan ottaa enemmän hädän alaisia ulkomaalaisia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Lisäksi, eikös asia tässä maassa ollut niin, että saamelaiset olivat alkuperäisasukkaita ja suomalaiset ovat maahanmuuttajia?"

Ei tosiaankaan ollut. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan saamelaiset tulivat Pohjois-Suomeen idästä ja suomalaiset etelään koillisesta ja etelästä. Suunnilleen samanaikaisesti, koska kumpikaan ryhmä ei voinut olla täällä jääkauden aikana. Eli mitään alkuperäisasukkaita ei ollut. Tätä tukee myös se, että olosuhteet etelässä eivät olleet suotuisia poronpidolle.

Tanja Vahvelainen

Millä me sinusta kustannamme kaiken? Emme pysty tarjoamaan edes suomalaisille kunnon terveydenhuoltoa esimerkiksi. Sinusta meidän kuuluu elättää ulkomaalaisia?
Mistä olemme velkaa, perustelisitko talouskasvuamme koskevan kirjoituksesi?
Tiedätkö kuinka monta prosenttia tänne tulleista edim somaleista on töissä?
Eiköhän asia ole ensisijaisesti niin, että huolehtisi me oman maan kansalaisten peruspalvelut kuntoon, emme eläisi ainoastaan velkarahalla ja sitten auttaisimme, mikäli varat sallivat.
Ja toisekseen, viime vuonna annoimme jo kehitysapuun 935 miljoonaa, sinusta sekään ei ole ilmeisesti tarpeeksi meidän osaltamme?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Enkö ole isänmaallinen? Jos en kannata persuja?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Tosiaan, voiko isänmaallisuuden sanana tuolla tavoin omia joku "eliitti"?

Sehän tulee sanoista isä ja maa. Joten se liittyy isiin eli sukuun ja maa-alueeseen, jota isät ovat ylläpitäneet.

Jos siis olisimme termin tiukkoja tulkitsijoita, Suomen maahanmuutosta olisi oikeus saamelaiskäräjillä päättää.

Käsittääkseni, historiantiede ei tunne alkuperäisimpiä asukkaita Suomessa.

Siten kaikki muu massamaahanmuutto on ollut: maahanmuuttamista.

Minusta tuntuu että suomalaiset eivät oikein ole integroituneet saamelaisten maahan. Sillä luontoarvotkin ovat hukassa täysin.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Isänmaa eli synnyinmaa on se paikka jonne vahingossa synnyin; kotimaa, paikka jossa valitsen elää. En näe tässä asiassa mitään kiihkoilun aihetta suuntaan tai toiseen, varsinkin kun se kotimaa saattaa vaihtua pikaisellakin aikataululla.

Käyttäjän ArjaKauppinen kuva
Arja Kauppinen

Miksi todellakaan meidän pitäisi elättää ns.pakolaisia tai tuhlata rahojamme kehitysapuun? Me emme ole heille mitään velkaa! Suomi menee typerästi Ruotsin perässä, kohta täälläkin on no go-alueita. Vihreiden ja vasemmistolaisten arvomaailman kuuluva koko maailman halaaminen oman turvallisuuden uhallakin ei mielestäni ole kovin isänmaallista. Meillä on paljon syrjäytyneitä nuoria ja aikuisia, työttömiä, sairaita ja pulassa olevia lapsiperheitä. Oman arvomaailmani mukaan autan ensin oman maan kansalaisia. YLE aivopesee kansaa sen minkä jaksaa oman aatteensa mukaan jakaen mielipiteitään ja uutisiaan kertomatta kuitenkaan totuutta. Ilmeisesti myös kouluissa tätä vasemmistolaista aivopesua suoritetaan. Työskenneltyäni kauan vanhusten parissa en voi kuin ihmetellä hallituksen arvopohjaa. Kaduilla kulkee pulleita maahanmuuttajia ja Kelan edustalla on pitkät jonot mustanaan. Samaan aikaan täytyy meidän maatamme rakentaneiden vanhusten elää kädestä suuhun. Kuinka moni maahanmuuttaja on työelämässä, kuinka moni heistä edes haluaa töihin? Kyllä pitää olla heille halal-teurastettua lihaa ja omat vanhukset syövät sitä "pahaa puuroa", kun muuhunkaan ei ole varaa! Milloin muuten vihreät alkavat ajaa halal-teurastuksen kieltämistä?? Mitä Trumpiin tulee, niin hän on saanut paljon aikaiseksi kaudellaan, olisipa meilläkin samanlainen presidentti!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset