Tanja Vahvelainen

Milloin liika on liikaa - Saako politiikkoja solvata vapaasti?

  • Milloin liika on liikaa - Saako politiikkoja solvata vapaasti?

Ikävää, kun jatkuvasti saa lukea kuinka "persut taas perseilevät, munaavat, uhriutuvat, tekevät itsestään pellen...."

Ja kaikkea muuta vielä jopa vähemmän mairittelevaa.

Onko mikään riittävästi?
Ovatko politiikot ihmisten sylkykuppeja, joita voi mielin määrin nimitellä ja solvata?
Kuinka aikuiset ihmiset kehtaavat ja viitsivät käyttäytyä kuin lapset hiekkalaatikolla haukkuen toisia?

Olen tässä viime päivät ihmetellen lukenut ja kuunnellut Lauran julkaiseman koulujulisteen aikaansaaneen kohun kommentteja ja juttuja. Olen ollut erittäin hämmentynyt, kuinka alas aikuiset ihmiset tuntuvat vajoavat kielenkäytöissään ja kirjoituksissaan.

Politiikassa, kuten monissa muissakin asioissa elämässä, ollaan eri mieltä eri ihmisten kesken. Kuinka moni meistä tästä huolimatta menee naapuriaan nimittelemään tai perhetuttujaan kotona iltaa istuen ryhdy haukkumaan, mikäli ollaankin jostakin asiasta eri mieltä?

Erimielisyys on rikkaus, vaikka maailmassa olisikin huomattavasti helpompi kenties olla elää, mikäli kaikki olisimme samaa mieltä kaikesta. Mutta erimielisyys ei ole sitä, että toista mieltä olevaa henkilöä tai puoluetta, tahi aatetta solvataan - se on ala-arvoista.

 

Kenties peiliin katsomisen paikka useammalla ja pienen pohdinnan hetki, käyttäydynkö, kuten toivon minua kohtaan käyttäydyttävän.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (151 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kukahan on sanonut

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Taisi olla Jussi Halla-aho. Tapansa mukaan se ei kertonut ruotsalaisista sosiaalidemokraateista mitään, mutta itsestään enemmän kuin tarpeeksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Halla-aho "kunnioittaa" hyvää vanhaa periaatetta. Olisiko osa katumusharjoitustaan, seurata kenraalin viitoittamalla tiellä?

Joukkoja on johdettava edestä
-Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth-

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Joukkoja on johdettava Brysselistä.
-eurokriitikko Halla-aho

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Seija Nylund
4.10.2018 01:45
Kukahan on sanonut

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti."

---------------------------------------
Tässä ei henkilökohtaisesti nimitellä ketään. Viimeisimmän somekohun julisteessa on pari lautturia täyteensullotulle pakolaisveneelle kuvat Laura Huhtasaaresta ja Jussi Halla-ahosta. Pelastajina Suomen sankarit Sauli Niinistö ja Heikki Haavisto.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Blogi alkaa näin:

Ikävää, kun jatkuvasti saa lukea kuinka "persut taas perseilevät, munaavat, uhriutuvat, tekevät itsestään pellen...."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogisti käsitteli kielenkäyttöä yleisesti julkisessa keskustelussa ja kysyi milloin liika on liikaa. Ei tämä viittaa mihinkään koululaisten julisteeseen:

Olen ollut erittäin hämmentynyt, kuinka alas aikuiset ihmiset tuntuvat vajoavat kielenkäytöissään ja kirjoituksissaan.

Blogauksen aihe oli käytännössä käytöstavat poliittisessa keskustelussa, jolloin blogistin puolueen puheenjohtajan esimerkki on mitä relevantein. Kiitos Seijalle sen esiin nostamisesta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eiköhän se ollut Pekka Haavisto. Sehän on heti Sauli Niinistön jälkeen arvostetuin suomalainen poliitikko.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun henkilö ajautuu yhtä alas kuin Laura Huhtasaari, häntä saa moittia. Olihan Huhtasaaren viimeinen ulostulo äärimmäisen nolo. Ja nolointa kaikessa on, ettei Huhtasaari tai koko Perussuomalaiset puolueen yksikään johtajistosta tai edes jäsenistöstä ole ilmaissut, että Huhtasaari oli väärässä.

Sinäkin vain kyselet, antaisimmeko me muut jo asian olla. Kohu ei ole kenestäkään muusta kuin Huhtasaaresta lähtöisin. Huhtasaari on kirjoittanut twiittinsä jälkeen useita blogeja, toinen toistaan säälittävämpiä selityksiä.

Poliitikkoja saa moittia huonoista ratkaisuista. He ovat itse sylkykupeiksi hakeutuneet. Itse en kyllä pidä siitä, että poliitikko ottaa politiikkaa tehdessään hampaisiinsa rivikansalaisia ja alaikäisiä lapsia.

Mutta yhtä kaikki: sananvapaus on hieno asia, myös silloin, kun sen käyttäminen kirpaisee Perussuomalaista.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Kai kommentistasi. Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Kiva, kun avasit sen meille. Ymmärrän, etteihän sydämensiirtoakaan tehdä niin, että molemmat jäävät sinne "pamppailemaan". Toinen pitää ehdottomasti poistaa. Avaaminen ja avautuminen ovat, kumpainenkin siinä, hyvin tärkeitä. Onneksemme meillä on, anteeksisaamisen mahdollisuus. Jos ei näin olisi, tämä elämähän olisi vielä enemmän, yhtä saatanan riemujuhlaa. Lämpimästi sinua ja rakkaitasi Siunaten, Lasse Hietanen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei Huhtasaari meidän anteeksiantoa kaipaa. Käsittääkseni Kristus on luvannut armon kaikille, jotka uskovat häneen. Huhtasaarella ei pitäisi olla mitään hätää. Me muut jäämme odottelemaan puhuiko hippi totta. Jos puhui, niin palamme ikuisesti kiirastulessa, mutta se lienee kohtuullinen rangaistus siitä, ettei ymmärtänyt palvoa - ja kritisoi Huhtasaarta.

Tanja Vahvelainen

Siis sillä, että koulu itse oli julkaissut saman kuvan aiemmin ei ole merkitystä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuo on kaluttu jo niin monessa blogissa, että eiköhän riitä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei tietenkään. Miksi olisi?

Huhtasaarella on ihan eri taso näkyvyys, poimi kaikista lasten ryhmätyö propagandajulisteista vain tämän silmätikuksi ja mahdollisesti rikkoi tekijänoikeuslakia sitaattioikeuden muodossa.

Ja siinä sivussa jäi väittämät oppilaitosten politisoitumisesta sivuosaan eikä näille löytynyt yhtään mitään näyttöä. Yksittäinen propagandajuliste muiden vastaavien, eri aiheista tehtyjen joukossa ei todista mitään eikä ole syy-yhteyttä havaittavissa.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Tanja. Pidin. Vaatisi heidän "sydänisäntänsä" väihtumista.
Lämpimin Siunaavin terveisin, Lasse Hietanen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ovatko politiikot ihmisten sylkykuppeja, joita voi mielin määrin nimitellä ja solvata?"

Ei ihan mutta jonkinverran. Sitä kutsutaan demokratiaksi.

Tanja Vahvelainen

Demokratiaa on solvata?
Minulle sana demokratia merkitsee jotakin ihan muuta.

Asiallinen vuoropuhelu on asia erikseen.
Ja kirjoitan tähänkin tuon saman kuin edelliselle: Kouluhan oli itse jo julkaissut aiemmin samaisen kuvan, silläkö ei ole merkitystä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei ollut. Eikä sillä ole muutenkaan merkitystä. Eikä asia toistamisella miksikään muutu. Lue vaikka Huhtasaaren eilisen blogauksen keskustelu, jossa asiaa on käsitelty laajasti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Länsimaisen demokratian perusteet ovat antiikin kreikan sandaalikaverien keksintöä. Vaalein valitaan päättäjiä ja keskeinen asia on toiminnan läpinäkyvyys.

Tätä varten tuli sitten teatteri ja siellä käsiteltiin poliittiikkaa. Vakavia aiheita käsiteltiin tragedian muodossa (jopa kansanmurhia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Troijan_naiset ) mutta sitten pölhöille poliitikoille mentiin sitten naureskelemaan komedian muodossa. Nykyään tätä jaloa tarkoitusta palvelee mm. sosiaalinen media.

Tällä tavalla toimintaan saadaan sitä läpinäkyvyyttä, että kukaan yksittäinen pölhö ei pääse aiheuttamaan vakavaa vahinkoa. Diktatuurihan voi toimia hyvin jos on pätevä henkilö, mutta jos on epäpätevä niin siitä sitten tulee helposti perikato.

Nämä sandaalikaverit ymmärsivät jo silloin että demokratia on haavoittuvainen demagogeille https://fi.wikipedia.org/wiki/Demagogia

Populismin ja demagogian välinen raja on hienoinen että siitä voi tulla sitten vähän rankempaakin palautetta.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Koulu ei sitä julkaissut vaan Taidekaari. Yritä ottaa asioista selvää ennenkuin kirjoittelet mitä kirjoittelet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se peiliin katsomisen paikka on poliitikoilla, varsinkin monella puoluetoverillasi.

Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Tanja;

poliitikkojen tulee lain mukaan kestää toiminnastaan ankaraakin arvostelua; tässä yksi yhteenveto:

http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2580...

Kannattaa myös tutustua Journalistin ohjeisiin: niitä sovelletaan tämänkin palstan juttuihin.

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Tapetinväriset poliitikot saavat olla rauhassa. Ei tulta ilman savua.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä ei pidetä sellaisen yksityiselämää koskevan tiedon, vihjauksen tai kuvan esittämistä politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa tai tehtävässä taikka näihin rinnastettavassa tehtävässä toimivasta, joka voi vaikuttaa tämän toiminnan arviointiin mainitussa tehtävässä, jos tiedon esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.

Em. koskee yhtä lailla mm. kunnianloukkausta.

Julkinen virka tai julkisuudessa esiintyminen tarkoittaa sitä, että julkkiksen kynnys loukkaantua nostetaan oikeuskäytännössä pykälää jokamiestä korkeammalle ja yksityiselämän suoja on sekin aavistuksen lievempi.

Kaikkea ei kuitenkaan pidä eikä tarvitse sietää.

Poliitikon tai julkisuuden henkilön tulee kestää laajalti kritiikkiä.

Poliitikosta voi julkisesti kirjoittaa, että hän vaikkapa hoitaa työnsä huonosti siinä missä laulajasta hänen laulavan nuotin vierestä. Nämä ovat mielipiteitä, joihin jokaisella on oikeus. Poliitikon päihteiden käyttäminen tai avioero voivat vaikuttaa hänen julkisten tehtäviensä hoitamiseen ja näin ollen tiedon esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.

Sen sijaan valheellisten väittämien esittäminen täyttää jo rikoksen tunnusmerkistön.

Ketään julkisuuden henkilöä ei voi väittää julkisesti esim. rikolliseksi, jollei rikoksesta ole selkeää näyttöä. Yhdenkään puolueen johtajaa ei voi julkisesti väittää homoseksuaaliksi, vaikka tämä ajoittain viihtyisikin homoklubilla eikä ketään rinnastaa kuolemiin tai joukkomurhiin, ellei syy-yhteyttä ole selkeästi olemassa.

Suomesta tälläisiä henkilöitä tuskin löytyy, ellei joitain yksilöitä turvapaikanhakijoiden joukosta.

Heitä taas suojelee julkisuuslaki; ketään ei ole tuomittu, vaikka epäilty onkin.

Myös ns. sanojen suuhun laittaminen toiselle julkisessa tekstissä voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Tämän kaltainen toiminta on melkoisen yleistä mm. Uuden Suomen blogeissa, joka tuntuu olevan täynnä tahallaan väärinymmärtäjiä ja trolleja.

Suomalainen julkisuuslaki ja tietosuoja ovat kansainvälisesti katsottuna melkoisen tiukkoja ja tämä säästääkin suomalaiset julkisuuden henkilöt samanlaiselta henkilöönkäyvältä likasanko- ja törkyjournalismilta, jota näemme mm. britti- ja jenkkilehdistössä sekä muissa medioissa.

Suomessa ihan kaikkea ei voi, saa eikä pidäkään julkistaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikään ei estä rinnastamasta poliitikkoa kuolemaan. Se on mielipide siinä missä joku muukin. Tarkoittanet yhdistämistä tai syyttämistä? Ensinmainittu on kuolemien osalta rajatapaus mutta todennäköisesti OK, jälkimmäinen lienee kunnianloukkaus ainakin joukkomurhan osalta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Totta. Tämän kaltainen ehkä vähän liikaa koulutyöksi jossa piti tehdä propaganda juliste: https://fi.wikipedia.org/wiki/Troijan_naiset

Pointti siis että onhan tuolle pitkät perinteet.

Tanja Vahvelainen

Kiitos asiallisesta vastauksestasi, kommentistasi.

Takerruin yhteen kohtaan:"Sen sijaan valheellisten väittämien esittäminen täyttää jo rikoksen tunnusmerkistön."

Huhtasaaren sanotaan "maalittaneen" lapset. Millä, julkaisemalla kuvan, jonka koulu oli itse jo aiemmin julkaissut?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Maalittaminen tarkoittaa hyökkäyksen kohteen osoittamista. Se on selkeintä, jos tekijä kehottaa toimimaan. Tulkinnanvaraisempaa se on jos se perustuu "sanattomaan sopimukseen". Eli tietääkö tekijä, että seuraajansa toimivat tietyllä tavalla ohjeistamattakin. Käytännössä tuo siis riippuu Huhtasaaren ja Sammon koulun tapauksessa Huhtasaaren motiiveista ja ympäristön ymmärryksestä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Max, minä kyllä unohtaisin kokonaan tässä yhteydessä sanan maalittaminen, sillä asiakokonaisuus on varsin monitahoinen. Ensinnäkin koluopetus on julkista. Sitten tulee eteen henkilötietolaki ja muu siihen läheisesti liittyvä lainsäädäntö.

PeL 10 § Henkilötietojen luvaton käsittely sekä yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen voivat olla rikoksia. Kuva: Edvard Isto, 1899 , Hyökkäys
https://www.slideshare.net/hponka/eun-yleinen-tiet...

Oliko koululla edes oppilaan julisteessa käyttämille kuville henkilötietolain mukaisia oikeuksia? Henkilötietojen käsittelyn suunnittelu 6§ ja Käyttötarkoitussidonnaisuus 7§. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199905...

Entäpä mitä ovat henkilötietojen yksilöintitiedot? "Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat myös erilliset tiedot, jotka yhdistettyinä mahdollistavat tietyn henkilön tunnistamisen."
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-prote...

Epäselvyyttä ei ole tunnistettavuuden suhteen julisteeseen liitetyistä henkilökuvista, joihin on lisäksi merkitty puoluetta kuvaava lyhenne/nimi. Jokain kuva on poliittisesti varsin tunnettu julkinen henkilö.

Voi kysyä kuitenkin maalittamisesta, että kukahan maalitti ja ketä, jos ylipäätään voidaan puhua maalittamisesta.

Huhtasaaren kirjoitus kuitenkin käsitti oman tulkintani mukaan opetuksen tasoa poliittisten tarkoitusperien vääristelynä, johon opettajan olisi tullut puuttua keskustelemalla oppilaiden kanssa. Opettajan päätösvallassa on aina myös oppilastäiden julkiasettaminen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

Kohdat 1-3 ovat vain silmänlumetta ja savuverhoa.

Kysytäänpä toisinpäin. Oliko Huhtasaaren viestin (käytetään keskustelun perustana tuota sinun tulkintaasi) käsittelyn kannalta oleellista esittää juliste? Osoittiko Huhtasaari Julisteen syntyneen vihapuheen ja vihanlietsonnan tuloksena? Oliko olennaista missä koulussa juliste oli tehty?

Tärkeitä kysymyksiä jo paljon ennen kuin edes pohditaan tekijöiden asemaa tai asennetta oppilaisiin ja heidän oikeuksiin yleensä.

Ai että miten liittyy maalittamiseen. Koulu osoitettiin ja sinne tuli uhkauksia. Kysymys kuuluu ketä se hyödyttää? Ei ainakaan kyseistä koulua tai koululaitosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #79

Max kyselee, mutta ei halua tai pysty antamaan mielipidettään kommenttiini.

Julistetta ei mielestäni olisi tuollaisessa muodossa tullut julkistaa. Toki oppilastyö on tehty ja se siitä. Mielestäni Huhtasaari piti varsin loukkaavana tuon julisteen sanomaa omalta kohdaltaan. Miksi kysyt "Oliko olennaista missä koulussa juliste oli tehty?" Tuo on mielestäni erittäin epäolennainen kysymys. Tehty missä tehty.

Tässä on linkki Tampereen kouluja varten "luodusta" opintopolusta, joka näyttäisi olevan varsinaisesta koulutyöstä erillinen Taidekaari-ympäristö järjestettynä eri luokille, jopa esiopetuksesta alkaen. https://www.tampere.fi/taidekaari/erityisopetus/9-...

"Työpajassa oppilaat tutustuvat vuosiluokan taiteenlajiin toimijoina, ammattitaiteilijoiden ja taidekasvattajien ohjauksessa."

Lukiessa kasvatusmetodeja tuossa Taidekaari-koulutuksessa, sen perusteella voi jokainen tehdä omia johtopäätelmiä sisältyykö mahdollisesti opetukseen jossain määrin ehkäpä johdattelevaakin ohjausta. Ainakin Huhtasaaren mukaan jotkut koulun oppilaat ovat kertoneet noin olleen. Tuosta olisi hyvä saada tutkimusta aikaiseksi, johon sisältyy haastattelut koulun entisiin oppilaisiin olennaisena osiona.

Tämä riittää omana mielipiteenäni tähän geissiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #87

Mikä jäi vastaamatta? Maalitusasiahan nimenomaan tuli vastatuksi. Jos sinua harmittaa tuon savuverhon ohittaminen, niin tässä, ole hyvä:

”PeL 10 § Henkilötietojen luvaton käsittely sekä yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen voivat olla rikoksia. Kuva: Edvard Isto, 1899 , Hyökkäys
https://www.slideshare.net/hponka/eun-yleinen-tiet...”
Asia selvä. Ei vaikuta kuitenkaan mitenkään kysymykseen maalittamisesta.

”LOliko koululla edes oppilaan julisteessa käyttämille kuville henkilötietolain mukaisia oikeuksia? Henkilötietojen käsittelyn suunnittelu 6§ ja Käyttötarkoitussidonnaisuus 7§. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/199905...”
En tiedä. Ei vaikuta kuitenkaan mitenkään kysymykseen maalittamisesta.

”Entäpä mitä ovat henkilötietojen yksilöintitiedot? "Henkilötietoja ovat kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot. Henkilötietoja ovat myös erilliset tiedot, jotka yhdistettyinä mahdollistavat tietyn henkilön tunnistamisen."
Asia selvä. Ei vaikuta kuitenkaan mitenkään kysymykseen maalittamisesta.

Muuttiko kykyni ja haluni vastata mitenkään aiemman vastaukseni viestiä?

En edelleenkään näe mitään syytä olettaa, että julisteen tekijöille olisi ulkoa annettu saati painostettu julisteen viesti tai esitystapa.

Hienoa, että voimme olla yksimielisiä siitä että koulun yksilöiminen oli täysin turhaa. Emme voi kuin ihmetellä mikä sai Huhtasaaren tekemään niin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #100

”Maalitusasiahan nimenomaan tuli vastatuksi”

-> Se onkin hyvä kysymys, että onko tässä tapauksessa mitään maalittamista edes ollut. Jos maalittaminen tarkoittaa sitä, että ”osoittaa kohteen hyökkäykselle”, niin tietääkseni ei sellaista ole näytetty missään tapahtuneen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Eikö ole näytetty? Sovellan tässä samanlaista logiikkaa, kuin kartelliasioissa sovelletaan. Riittää että asia näyttää siltä. Tosiasiallinen yhdensuuntainen toiminta siis katsotaan kartelliksi vaikka dokumentaatiota tai todistajaa ei löydettäisikään.

Juliste on julkinen 8 kuukauden ajan, eikä koululle aiheudu mitään ongelmia. Sitten Huhtasaari syyttää koulua vihanlietsonnasta ja aivopesusta ja välittömästi alkaa tulla sen luokan uhkauksia, että katsotaan vartija tarpeelliseksi. Tuo riittää minulle paheksunnan perusteeksi.

Kansanedustaja olisi halutessaan voinut miettiä toisen tavan reagoida, josta ei olisi vastaavaa haittaa koitunut. Kyllä hän seuraajansa tietää.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #114

Analogia kartellitoimintaan ei ehkä ihan toimi. Totta on, että Huhtasaaren postauksessa oli esillä koulun nimi sekä mahdollisesti joitakin etunimiä. Siitä on vielä todella pitkä matka siihen, että voitaisiin todeta että joku on ”osoittanut kohteen hyökkäykselle”. Kannattaa tarkastella tapausta isompana kokonaisuutena, kaikki asianhaarat huomioiden.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #115

No tarkastellaan. Minkä näet todennäköisimmäksi selitykseksi uhkausten ja törkyviestien samanaikaisuudelle Huhtasaaren syytöksen kanssa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #118

Uhkauksista ja törkyviesteistä en varmasti tiedä mitään, mutta jos sellaisia on ollut, niin näen todennäköisimmäksi selityksen, että jollakin tai joillakin on harkintakyky pettänyt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #119

Ei kai, minä kun luulin niitä fiksujen ihmisten hyvin harkituiksi teoiksi. Tuo selittikin samanaikaisuuden, jota kysyin, ihan täydellisesti. Kiitos.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #79

Jos koululliseen lapsia kohdistui henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia, niin poliisi todennäköisesti tällä hetkellä selvittää uhkausten sisältöjä ja uhkaajien motiiveja, eikö?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #79

Tosin sitähän ei tiedetä miten paljon Huhtasaaren ja Halla-ahon saamasta sylkykuppipostista on aiheutunut siitä että tämä kuva on ollut kaikkien nähtävänä jo oliko se nyt tammikuusta -18. Saattaahan olla että silloin asetettiin ensimmäiset maalit joihin on myös osuttu, luulisin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #120

Voi olla. Voi myös olla, että julisteen tekijöiden opettajat ovat kaiken sen törkypostin takana, mitä Huhtasaari ja Halla-aho saa. Ovat kuulemma vihapuhujia ja vihanlietsojia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Juridiikkaa peruskouluun? Oppilaille ja opettajille lainopilliset neuvonantajat jos koululaisten töitä julkaistaan opetusohjelman puitteissa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #80

Totta kai opettajien pitää hallita peruslainsäädäntö eli mitä saa tehdä laillisesti. Turhaa höpöttämistä tuossa on oppilaiden juridiikasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

Satutko tietämään missä määrin se kuuluu kasvatustieteen maisterin tutkintoon?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #90

Koulussa on käytäntönsä, sääntönsä, opsinsa sun muut joita ei opita ja jotka eivät pohjaa kasvatustieteiden maisterin tutkintoon vaan jossei arkijärkeen niin toivottavasti lakiin. Asiahan on ajankohtaisempi kuin koskaan tekijänoikeusdirektiivin ja muun hauskan ansiosta ...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #90

No, yhden maisterin tutkinnosta yli 80 % oli kopioitu toisilta, maisterin tutkinnon ansainneilta. Kyseisellä maisterilla ei itse asiassa olisi edes maisterin tutkintoa ilman vilppiä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #88

Vallankin jos heidän oppitunneillaan on tehtävänaiheina "kantaaottavat julisteet".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

Parempi olisi valtakunnan (das Reich) kannalta, että kansanedustajilla olisi edes jonkinlainen käsitys laista ja lainsäädännöstä. Hehän niitä valtakunnan lakeja sorvaavat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #129

Mutta Valtakunnan Johtajan sen sijaan ei tarvitse välittää muista ihmisistä kun päämäärä on tärkein, ei keinot sen saavuttamiseksi. Tietysti lait voidaan sitten jossain kohtaa säätää ilman muiden hyväksyntää.

Ja se tärkein päämäärä on tietenkin kansallinen protektionismi. Suomalainen maito täytyy pitää puhtaan valkoisena, siihen ei saa sotkea mitään ulkomaista kaakaota. Ei meillä lapsena lintukodossakaan mitään kaakaota saanut. Kaakaota kuljettavat laivat pitää pysäyttää satamiin tai viimeistään käännyttää matkalla takaisin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #80

Tottakai peruskoulussa pitää olla jossain komerossa lakimies mikä kaivetaan esiin kun lapset tekee ryhmätyötä :D

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #89

Ilman muuta jos opettajalla ei ole minkäänlaista käsitystä "poliitikoiden maalittamisesta".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #70

Sirpa,

Tässä ymmärtääkseni oli tarkoituksena tehdä propagandaa. Muissa teoksissa mitä Laura Huhtasaari ei viitsinyt mainita oli ymmärtääkseni "Kommunismi ei toimi" tai jotain jätesäkkiä naisen päällä ja islam viittausta.

Propagandajulisteet voivat olla vähän rankkojakin ja esimerkiksi tällaisia: https://i.pinimg.com/originals/83/85/21/83852108b0...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Matti, miksi Huhtasaaren olisi pitänyt tuoda julki muutkin julisteet, vaikka vain tuo yksi oli hänelle lähetetty? Mitä merkitystä noilla muilla julisteilla olisi Huhtasaaren kokemalle henkilökohtaiselle vääryydelle? Tämä kai mielestäni on se perimmäinen lähtökohta itse julisteesta.

Propagandaa ei kuitenkaan voine tehdä henkilöä julkisesti loukkaamalla. Ainakaan ilman, että on perustelut julisteessa esillä ja niitähän ei ole.

Tämä on henkilökohtainen mielipteeni, jolla en tarkoituksellisesti puolustele kumpaakaan tahoa. Itse olisin hyvin mielelläni nähnyt julisteessa toisena "kuoleen" osapuolena EU:n komissiosta kuvan, jonka aloitteesta nuo meripelastusoperaatiot saivat alkunsa ja näin "kuoleen" mahdollisuuden kuolemaan lähtemiset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #83

"Matti, miksi Huhtasaaren olisi pitänyt tuoda julki muutkin julisteet, vaikka vain tuo yksi oli hänelle lähetetty?"

Tuossa todennäköisesti rikottiin sitaattioikeutta irroittamalla tuo kokonaisuudesta koska yhteys ei näytä nyt asialliselta. Laura Huhtasaari toi teoksen esiin sellaisessa valossa ja antoi ymmärtää, että kouluissa syötetään anti-persu propagandaa vaikka tosiasiassa korville tuli niin kommunisteille kuin islamisteille.

Joko kyseessä oli tahallinen teko tai sitten äärimmäisen typerä teko mikäli ei vaivautunut yhtään perehtymään asiaan.

"Mitä merkitystä noilla muilla julisteilla olisi Huhtasaaren kokemalle henkilökohtaiselle vääryydelle? Tämä kai mielestäni on se perimmäinen lähtökohta itse julisteesta."

Sen julisteen perimmäinen lähtökohta oli anti-persu propaganda.

"Propagandaa ei kuitenkaan voine tehdä henkilöä julkisesti loukkaamalla."

Nähdäkseni voi jos on poliitiikko mutta missä määrin niin se lienee harmaata aluetta.

"Ainakaan ilman, että on perustelut julisteessa esillä ja niitähän ei ole."

Se olennainen peruste oli nähdäkseni se kokonaisuus missä oli kaikki propagandajulisteet eri teemoista. Ei siellä muitakaan teemoja sen kummemmin perusteltu kuten vaikka kommunismin toimimattomuutta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #85

Kiinnitin huomiota sanaan " lähetetty".
Haiskahtaa pahasti.

Opettajana esiintyvän johtavan poliitikon velvollisuus nro 1 olisi ollut ottaa selvää, mistä on ollut kyse -
j o s yleensä pitää arvolleen ja asemalleen sopivana moiseen puuttua.

Tässä on pettänyt siis joko vastaanottajan tai lähettäjien / lähetekirjeen vastuuntunto ja harkinta
- tai sitten on taas kyse yhdestä suunnitellusta manööverista.

Jossa nyt vaihteeksi vaaditaan opettajien tarkkailua ja rankaisemista siitä,
etteivät he indoktrinoi oppilaitaan suhtautumaan
" tasapuolisesti" PerusS- politiikkaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Aika aikaansa kutakin. Muutama vuosi sitten yleinen sylkykuppi oli kansanedustajat Paavo Väyrynen ja sitten Päivi Räsänen. Heidän paikkansa on ottanut Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari. Yleensä kuvio on sama. Joku "huomaa" ongelman, se voi olla, mitä edustaja sanoo. Sen jälkeen median tiedostavat toimittelija aloittavat jahdin, joka päättyy vasta sitten kun löydetään uusi luu kaluttavaksi.

Oivallinen esimerkki on nyt tämä Huhtasaaren jahti. Huhtasaari kiinnitti twiitissään huomiota siihen, toimiiko koulut ja opettajat asiallisesti, kannustaessaan oppilaitaan demonisoimaan yhtä puoluetta ja sen edustajia kuvalla ja nimellä. Onko kouluissa opettajien taholta opetussuunnitelmasta poikkeavaa mielipidemuokkausta, mistä jotkut lukiolaiset ovat Huhtasaarta informoineet?
Mediassa juttu on kääntynyt lööpeissä sellaiseksi, että Huhtasaari kiusaa ala-asteikäisiä lapsia.

Huhtasaari ja perussuomalaiset ovat hävinneet tämän kiistan, sillä opetusministeri, kouluhallitus ja valtamedia ovat rakentaneet aukottoman tarinan siitä, kuinka persut taas kiusaavat puolustuskyvyttömiä. Tässä tapauksessa alaikäisiä lapsia. Totuus ei saa pilata hyvää tarinaa varsinkaan silloin kun tavoitteena on demonisoida vastustaja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Teinit toki kärjistivät, mutta eivät he ihan väärässä olleet. Suurin osa suomalaisista arvostaa Niinistöä ja Haavisto humaaneina ja viisaina poliitikkoina, ja suurin osa pitää Halla-ahoa ja Huhtasaarta käsittämättöminä vouhottajina. Oli todella törkeä temppu Huhtasaarelta maalittaa nämä koululaiset. Opettajan pitäisi tietää, mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. En olisi arvannut että tämä 20-prosenttinen maisteri voi vajota vielä alemmas kuin sen "Mestari", entinen kielitieteilijä, nykyinen nettikirjoittelija Halla-aho, joka sentään maalitti vain toimittajan, ei teinejä.

Minä kuvittelin että perussuomalaisetkin ovat sananvapauden asialla. Eiköhän teistäkin moni aikanaan kantanut Je suis Charlie -rintanappia. Eikö pilakuvia saakaan tehdä mistä tai kenestä tahansa? Ettei teillä vain ole jokin kaksoisstandardi?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"suurin osa pitää Halla-ahoa ja Huhtasaarta käsittämättöminä vouhottajina."

Käsittämättömän vouhotuksen ja kuolemaan rinnastuksen välissä on vielä paljon käyttökelpoista ja ihan hyväksyttävää paheksuntaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Mika Lamminpää: Mitenkäs Teillä siellä SKP:n perinneyhdistyksessä eli vasemmistoliitossa menee?

Käytän samaa oikeutta määritellä Teidät kommunistiksi kuin määrittelette minut perussuomalaiseksi. Se, että ymmärrän joitakin perussuomalaisten järkeviä kannanottoja, ei tee minusta perussuomalaista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #26

Vasemmistoliittolainen tai vihreä. Onko niillä mitään eroa? Minä en ole keksinyt muuta kuin että vassarit ymmärtävät puiden halailusta vihreitä vähemmän eivätkä kavahda yhtä kauas nähdessään Loviisan ydinvoimalan. Tosin useat minunkin tuntemani kommunistit olivat rakentamassa Loviisan ydinvoimalaa, joten nyt sitten lapsi käy isäkapinaa kun vasemmistoliitto vastustaa ydinvoimaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

Vihreitä on nähdäkseni punavihreitä ja sinivihreitä, että voi olla aika paljonkin eroa.

Perussuomalaisissakin näkyy olevan jakautumista esimerkiksi "maahanmuuttovastainen anti-EU-persu" ja sitten on "maahamuuttovastainen raamattupersu".

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #69

On vielä kolmas : maahanmuuttovastainen kaikkia uskontoja vihaava persu.

Paitsi siis "suomalaista muinaisuskoa".
Koska kaikki uskonnot ovat tulleet " Ruotsista" ; ja Ruotsin lähiöt ...

(Se, että samanaikaisesti valitetaan, että "Ruotsi on tuhottu " , ei taas kuulu tähän,
koska "se on eri keskustelu".
Joka valittaa ristiriidasta on persuvihaaja .)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Minäkin ymmärtäisin perussuomalaisten järkeviä kannanottoja, jos joskus sellaisia näkisin. Vahvelainen on perussuomalainen, ja oletin hänen komppaajiensakin olevan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

-- Onko kouluissa opettajien taholta opetussuunnitelmasta poikkeavaa mielipidemuokkausta, mistä jotkut lukiolaiset ovat Huhtasaarta informoineet?

Eipä ole yhtään viestiä esitetty julkisuudessa, mistähän tämä johtuu?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinä et vain ole nähnyt mutta ei se vielä todista ettei olisi esitetty.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #21

Mitään näyttöä viestien olemassa olosta ei ole. Huhtasaari ei ole aikaisemminkaan loistanut rehellisyydellään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #24

#24: ”Mitään näyttöä viestien olemassa olosta ei ole”

-> Toisaalta, eipä kenellekään ole edes asetettu minkäänlaista näyttövelvollisuutta asian suhteen. Vaikka viestit ilmeisesti kiinnostavat monia, tuskin viestejä tullaan tämän enempää avaamaan julkisuudessa kuin mitä nyt on nähty.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Silloinhan tämä on todella tyhmää noin viisaan miehen puuttua tällaiseen keskusteluun jos lähtöoletuksena on että kaikki Huhtasaaren puheet on valhetta. Kauhiast ihmettelen miten jaksat alentua tällaiseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Samaan tapaan se että olisi esitetty ei vielä kerro todellista asiantilaa.

Tanja Vahvelainen

Niin, ikävä kyllä totuudella ei ole merkitystä.

Sillä miltä asiat saadaan näyttämään on. Tämän vuoksi ihmisillä tulisi olla tiedon janoa, kaivaa myös itse tietoa, eikä kulkeana sokeana lampaana ja uskoa aina kaikkea mitä tällä hetkellä hyvinkin puolueellinen Suomen media suoltaa ulos.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Aivan. Totuus, rehellisyys ja itsekritiikki ovat kiistatta hyveitä. Mistäköhän johtuu, jos joku persu tuomitaan rikoksesta, syyllistyy hyvien tapojen vastaiseen toimintaan tai muuten vain kärähtää pöksyt nilkoissa, niin syyllinen löytyy aina joukosta suvakit, vihervasemmisto, valtamedia ja YLE. Ei koskaan siitä persusta itsestään. Vai onko olemassa jokin ennakkotapaus katuvasta persusta?

Tanja Vahvelainen Vastaus kommenttiin #35

Olet varmaankin nähnyt tuon listan, jossa on useiden eri puolueiden edustajien saamat rangaistukset?

Monilla muillakin on hyvinkin vakaviakin rikkeitä, kuin ainoastaan Perussuomalaisilla.
Kuten jo ylle kirjoitin: Totuudella ei liene väliä suomalaiselle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #48

Minä kysyinkin, moniko persupoliitikko on myöntänyt ihan itse virheensä, eikä sälyttänyt sitä muiden niskoille. Halla-ahon mielestä korkeimman oikeuden päätöskin on vain muutaman ihmisen mielipide.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Nythän kyse ei ollut siitä että vain perussuomalaiset olisivat erehtyväisiä, vaan siitä miten asiaan suhtaudutaan, kun on käry käynyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #48

Minusta se lista on hyvin viihdyttävä kun vihreillä jotain mielenosoituksia, kokkeleilla veropetosta ja persuilla kansankiihotusta.

Hyvin jännä lista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Vahvistaa kyllä stereotypioita...

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ei ole ei, ja siitä voimme ensisijaisesti kiittää Prussuomalaisia.

Kun epärehellisyydestään tunnettu vouhottaja, kuten Huhtasaari, väittää jotain, sitä ei todellakaan automaattisesti uskota. Ja jos joku uskoo, on se aivan erityisen tyhmä yksilö. Kun jatkuvasti valehtelee, on turha valittaa jos automaattisesti oletetaan aina valehtelevan. Että sitä saitte, mitä tilasitte siellä Persuissa.

Mutta aivan erityisen ärsyttävää on tämä jatkuva valitus ja vollotus yhdistettynä täydelliseen kyvyttömyyteen myöntää virheitään. Se viestittää, että Perussuomalaiset poliitikot ovat niin pöljiä, että koko ajan mokaavat pahemmin ja pahemmin. Sen lisäksi se viestii, että ovat myös liian tyhmiä oppimaan virheistään. Ei ihme kun kannatus laskee, eihän noilla viestityillä ominaisuuksilla ole kykeneväinen vastuuta kanssakansalaisten pärjäämisestä ottamaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #41

#41: Mitä tyyppejä nuo Prussuomalaiset ovat?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #92

#92: Onko jutussa siis mainittu Prussuomalaiset vai mitä tarkoitat? En ole tuollaisesta porukasta koskaan kuullutkaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #95

Ei.

Arvelin vain kirjoitustyylistä että liivijengi voisi liittyä Prussuomalaisiin.

Onhan näissä myös näitä ISÄM-maan toivoja.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #98

#98: Kaikenlaista sitä tulee arvailtua. Mutta ei saatu selvyyttä asiaan vieläkään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Perussuomalaiset toivat politiikkaan aiempaa laajemmassa määrin populistisen kärjistyksen, jota mm Halla-aho, Hakkarainen ja Immonen ovat ansiokkaasti harrastaneet.

Kun sitten alkaa tullakin samaa vastapalloon, alkaa uhriutuminen. Vähän kuin koulukiusaaja alkaisi valittaa siitä, että hänelle aletaankin tekemään vastarintaa hänen omilla aseillaan.

Keskustelukulttuurin soisi parantuvan ja jäitä laitettavan hattuun monella suunnalla. Kuitenkin tässä on osin saatu, mitä on tilattu.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nämä mainitut herrat eivät suinkaan harrasta " populistista kärjistystä" vaan heidän viestinsä ovat täynnä suoraa ihmisvihaa , rasismia , solvauksia ja suorastaan murhanhimoista militanttia kansalliskiihkoa.

Vastaavaa saa lukea vain jonkun Kultaisen Aamunkoiton , Ukrainan natsien , Unkarin Jobbikin
ja ennen kaikkea USAn valkoisen ylivallan agenttien teksteistä.
Tai USAn Etelän 1950- luvun rasistien.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Miksi tuo juliste otettiin esiin vasta kuukausien päästä? Siihen olisi pitänyt puuttua HETI! Se ei edes suoranaisesti koskenut yksittäistä poliitikkoa ja yksi henkilöistä oli jopa presidentti! Juliste oli tulkinnanvarainen mutta kuitenkin sopimaton!

Onko Perussuomalaisten puoluetoimisto idean takana? Mikäli asioita halutaan todella hoitaa asiallisesti niihin pitää puuttua heti eikä odottaa sopivaa hetkeä profiilin nostamiseksi!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mitä sopimatonta on siinä, että peruskoululaiset saavat ilmaista mielipiteitään?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Usan perustuslain ensimmäinen lisäys on Huhtasaarelle maailman upein ihmisen säätämä laki.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Varmaan siksi että kukaan ei ollut kiinnittänyt kovinkaan suurta huomiota yhteen koululaistyönä tehtyyn julisteeseen kunnes "joku" vinkkasi siitä Huhtasaarelle joka päätti toimia.

Tanja Vahvelainen

Ilmeisesti nyt, kun tuli tieto vanhemmilta.
Kouluhan on itse julkaissut ko julisteen jo aiemmin.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#34 Niin miltä vanhemmilta? Pysykää nyt hetki samassa kertomuksessa, tai mieluiten, lopettakaa koko keissin puiminen (ja takautuvasti, palaten mieluiten syyskuiseen asiantilaan).

Huhtasaaren alkuperäinen viesti (näkyy esim. hänen FB-sivullaan). Tässäkin on vielä kysymysmerkki tuon koulutiedon perässä.

"Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa. Kyseinen kuva on #Tampereelta #Sammon koulusta?"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Julisteessa ei ole kerrassaan mitään "sopimatonta" .
Väite on absurdi, kun ottaa huomioon, mihin tehtävään se liittyi.

Ja ei, tehtävä ei myöskään ollut " sopimaton".

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Huhtasaari voisi jo päästää uuden aivopierun. Tämä alkaa olla taputeltu.

Tanja Vahvelainen

Laura toi esille sen, minkä koulu oli tuonut itse jo aiemmin.
Kohu syntyi siitä, että Laura toi asian esille.

Miettiiköhän kansa ollenkaan miltä niiden lasten vanhemmista tämä kohu tuntuu, jotka ottivat Lauraan yhteyttä....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kohu syntyi siitä, että Laura toi asian esille."

Bingo!

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Laura ja muutamat muutkin voisivat vähän miettiä, miltä niiden lasten vanhemmista tai enemmänkin vanhempien lapsista tuntuu, jotka esimerkiksi hukkuvat Välimereen. Laura voisi, kun on vedonnut siihen, että hänen lapsistaan tuntuu pahalta, kun hänet rinnastetaan joukkomurhaajaan (onko näin tehty?), miettiä, miltä hänen lapsistaan tuntuu, kun hän jatkuvasti tyrkyttää itseään julkisuuteen mitä kummallisempien ja kylmäsydämemmisten ulostulojen kanssa.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Laura ja muutamat muutkin voisivat vähän miettiä, miltä niiden lasten vanhemmista tai enemmänkin vanhempien lapsista tuntuu, jotka esimerkiksi hukkuvat Välimereen. Laura voisi, kun on vedonnut siihen, että hänen lapsistaan tuntuu pahalta, kun hänet rinnastetaan joukkomurhaajaan (onko näin tehty?), miettiä, miltä hänen lapsistaan tuntuu, kun hän jatkuvasti tyrkyttää itseään julkisuuteen mitä kummallisempien ja kylmäsydämemmisten ulostulojen kanssa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #47

Välimereen hukkuvilla tosiaan kaikilla on perhe : lapsia, pikkusisaruksia , sisarusten lapsia. Tai he ovat itse lapsia.

Näiden lasten tuska on ihan toisessa ulottuvuudessa verrattuna persupoliitikon lasten mahd nolouteen siitä, mitä näkemyksiä heidän vanhempansa edustavat.

Yleensäkin pakolaisten demonisointi esitetään näissä piireissä jonkinlaisena
"Suomen lasten puolustuksena" ,
joka pitäisi opettaa myös lapsille. " Toisena mielipiteenä".

No, Unkarissa niin tehdäänkin. Siellä se jo onkin päässyt persujen tavoitteeseen :
Se on a i n o a mielipide. Muuta ei tunnusteta olevan olemassakaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on nyt jo niin nähty juu.

Voisivat taas ottaa kohteeksi turvapaikanhakijat, se on se ainoa millä saa taas huomiota.

Niistäkin taitaa jo olla kaikki sanottu, joten käy vähiin kohteet.

Mihinkään päivänpoltaviin poliittisiin kysymyksiin kyvyt ei sitten riitäkään, jos tulee liian vaikea pala, niin sitten äänestetään joukolla tyhjää.

Näin ne persut ''vaikuttavat'' asioihin.

Tanja Vahvelainen

Jokainen inhimillinen ihminen, jollaisia myös me Perussuomalaiset olemme, haluaa auttaa hädän alaisia.

Mutta, kuten olen usein esille tuonut, vaikuttaa siltä, etteivät kaikki näe totuutta nykytulijoissa.

Miten puolustelette maahamme tulleiden tehtyjä raiskauksia, entäpä puukotuksia, kaiken kaikkiaan lisääntynyttä turvattomuutta ja aivan jumalatonta rahanmenoa heihin ja samanaikaisia kiristyksiä suomalaisten toimeentuloon?

Mutta turhahan tätä keskustelua on jatkaa, jokainen on niin omassa asemoinnissaan ja poterossaan, ettei tästä koskaan järkevää vuoropuhelua syntyisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #49

"Mutta turhahan tätä keskustelua on jatkaa, jokainen on niin omassa asemoinnissaan ja poterossaan, ettei tästä koskaan järkevää vuoropuhelua syntyisi."

Tuon voinee käsittää niin, että jätät areenan PS:n seuraavalle Sancho Panzalle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #49

Kuka puolustelee puukotuksia ja raiskauksia? Jos joku irakilainen tai savolainen sellaiseen rikokseen syyllistyy, ei se tarkoita, että kaikki irakilaiset ja savolaiset ovst samanlaisia roistoja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #49

Et kauaa jaksanut ylläpitää asiallisen kohtaamisen periaatetta, ennen kuin päätit heittäytyä marttyyriksi. Miten ajattelit sen auttavan keskustelun syntymistä, että toteaa heti ette siitä kuitenkaan tule mitään?

Harvat muut kuin poliitikot ovat asemoineet itseään mitenkään. Ei sille ole mitään tarvetta, kun ei tarvitse vaalijulisteessa kertoa asemointiaan. Meillä kansalaisilla asia saattaa elää sen mukaan, miten olosuhteet ja kohtaamamme argumentit muuttuvat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #49

Usein tosiaan nettikeskustelun edetessä on ihmisten vaikea hahmottaa mistä ja miten he oikeastaan kirjoittavat. Kasvokkain puhumisessa tätä yleensä tasoittaa se, että ihmiset paremmin aistivat toistensa tempperamentin ja tarkoituksen kehonkielen avulla.

Blogisti aloittaa asiallisesti:

"Kuinka aikuiset ihmiset kehtaavat ja viitsivät käyttäytyä kuin lapset hiekkalaatikolla haukkuen toisia?"

"Olen ollut erittäin hämmentynyt, kuinka alas aikuiset ihmiset tuntuvat vajoavat kielenkäytöissään ja kirjoituksissaan."

Mutta kovin pian hänen kommentointinsa kääntyy koko blogin ideaa vastaan:

"Miten puolustelette maahamme tulleiden tehtyjä raiskauksia, entäpä puukotuksia, kaiken kaikkiaan lisääntynyttä turvattomuutta ja aivan jumalatonta rahanmenoa heihin ja samanaikaisia kiristyksiä suomalaisten toimeentuloon?"

Kaikenkaikkiaan erinomainen oppitunti nettikirjoittelun haasteista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #61

Tuolla on nimikin: aasinsilta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #63

Tottakai "raiskaukset " on aina oltava PerusS- tekstissä.
Se on ns tunnistesana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

"Kaikenkaikkiaan erinomainen oppitunti nettikirjoittelun haasteista" ja tiedostetun ja tiedostamattoman ajattelun erosta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #49

"Miten puolustelette maahamme tulleiden tehtyjä raiskauksia, entäpä puukotuksia, kaiken kaikkiaan lisääntynyttä turvattomuutta ja aivan jumalatonta rahanmenoa heihin ja samanaikaisia kiristyksiä suomalaisten toimeentuloon?"

Tilastokeskuksen mukaan suurin rahareikä on eläkkeet ja väestön ikääntyminen. Kakkosena tulee työttömyys. Maahanmuutto on vasta kolmantena Moolokin kidassa ja näihin kahteen verrattuna aika vähäinen.

Tosiasia on että Suomessa elintaso laskee ja sitä tosiasiaa ei muuta mikään itkuparku ja syyllisen hakeminen maahanmuutosta (joka kyllä lisää menoja) koska elintason väistämättömän laskun syyt ovat ensisijaisesti muualla.

Toinen tosiasia on, että lähes kaikki terrori-iskut ja joukkomurhat tämän vuosituhannen puolella meillä ovat kantasuomalaisten tekemiä. Näitä asioita ei siis yhdistä esimerkiksi "uskonto". Sen sijaan on havaittavissa että terrori-iskuja ja joukkomurhia ovat tehneet pääsääntöisesti nuoret, yksinäiset ja jokseenkin varmasti naisettomat miehet.

Eli niiden raiskausten, puukotusten, joukkomurhien yms. syy ei niinkään ole maahanmuutto vaan vääristyvä demografia. Miehiä syntyy enemmän kuin naisia, olemme eläneet pitkään rauhan aikaa ja vahvasti miesvoittoinen maahanmuutto vääristää sitä lisää.

Toisin sanoen, Suomessa on ns. "piparipula". Se sitten näkyy siinä että on yksilöitä, pääasiassa yksinäisiä nuoria miehiä jotka kokevat toivottomuutta, turhautumista ja syrjäytymistä, sekoavat ja purkavat turhautumisen viemällä itsensä ohella muita mukanaan ja on myös selvästi havaittavissa väkivallan purkauksen kohdistumista naisiin.

Kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia ja tosiaankin aiheuttaa sisäistä epävakautta josta pitää voida keskustella. Perussuomalainen argumentaatiovirheitä sisältämä populismi on kylläkin väärä tapa. Sillä ei ole tähänkään mennessä saavutettu mitään.

Tosiasioiden myöntäminen ja perusteltu argumentaatio toimii paremmin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #65

Naispula ei ole syy oireiluun (nuorten ) miesten keskuudessa, mutta sen kokemus on seuraus samasta perussyystä.

Eriarvoisuuden ja mahdollisuuksien jatkuvan kaventumisen kokemuksesta.
Ts voimattomuuden ja arvottomuuden tunteista , joita vastaan ihminen luonnostaan nousee, epätoivoisillakin tavoilla.

Keinotekoinen miesuho tietenkin vain pahentaa asiaa.

Mutta persujen kyky rakentaa kulttuurinen sota "suomalaisuuden puolesta" jonkinlaiseksi elämän tarkoitukseksi
ja selitykseksi omalle heikolle asemalle toimii jonkinlaisella automaatilla :
kun se kohtaa epäilyä tai vastarintaa , tätä pidetään vihollisen manööverinä, joka lisää oman taistelun uskottavuutta .
Mitä absurdimpiin sfääreihin persu- uho yltää, sitä uskottavammaksi se näin saadaan omissa silmissä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #71

"kun se kohtaa epäilyä tai vastarintaa , tätä pidetään vihollisen manööverinä, joka lisää oman taistelun uskottavuutta .
Mitä absurdimpiin sfääreihin persu- uho yltää, sitä uskottavammaksi se näin saadaan omissa silmissä."

Tuossa haiskahtaa vahvasti kognitiivinen dissonanssi. https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

Tosiasioiden myöntämisen sijasta esimerkiksi valehdellaan itselleen. Niin vakuuttavasti että uskotaan omiin valheisiin.

Jokainen ihminen, maailman fiksuimmatkin ihmiset, ovat haavoittuvaisia tälle psykologisille perusilmiölle. Se pitää vaan tiedostaa.

Äärimmäisyyksissään kognitiivinen dissonanssi voi johtaa kaikennäköisiin hassuihin salaliittoteorioihin kuin myös uskonnollisuuden viemisen terveestä uskonnollisuudesta epäterveeseen fundamentalistiseen uskonnollisuuteen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #75

Hyvä muistutus.
Agenda Europe - taas kerran.
Loistoesimerkki uskonnon suhteesta tähän ilmiöön.
Kristinuskon hegestä ei ole silloin enää jäljellä mitään; se on vain ristisymboli miekan tupessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Agenga Europé vaikuttaa karmealta viritykseltä, mutta kyllä se ennemminkin perustuu kristinuskon perinteille, kuin olisi ristiriidassa kristinuskon kanssa. Sen uskon toki että se on ristiriidassa sen kanssa mitä toivoisit kristinuskon edustavan. Valitettavasti se ei ole sinun päätettävissä, vaikka uskon että tekisit siitä paremman.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #84

Oikein kiltisti sanottu minua kohtaan, mutta valitettavasti juttu on toisin päin.
Minä en pystyisi tekemään kristinuskosta parempaa, se on ns täydellinen . Absoluutti.

Sen sijan Agenda Europe kyllä puhuu kristinuskon nimissä puhdasta ihmisvihaa, etten sanoisi fasismikieltä.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #84

Kommenttiin #84 on varmaan lisätty heittomerkki / aksentti een päälle korostamaan puutteellista / puuttuvaa ranskan kielen taitoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mitähän eduskunnassa on tulossa isoon äänestykseen seuraavaksi ja koska?
Laura voisi taas olla poissa istunnosta ja pyörittää jotain vastaavaa draamaa pari vuorokautta samaan aikaan
- kansan mielenkiinnon pitämiseksi kiinni itsessään.
Uhrautua aatteen hyväksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Huhtasaari voisi jo päästää uuden aivopierun. Tämä alkaa olla taputeltu."

Niinhän luulisi, mutta ei tämä niin vain lopu.

Tampereen pormestari Lyly vaatii kouluihin opetusrauhaa – kouluille sadellut törkypuheluja ja sähköposteja Huhtasaaren tviitin jälkeen

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tampe...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen toiminut (nyt eläkkeellä) yli 30 vuotta yläasteen opettajana. Luulisi nyt opettajaihmisen seuraavan asioita tiiviimmin ja tuovan asian esille jo aiemmin. Näyttää liikaa puoluetoimiston ääntenkalastuskikalta!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ovatko politiikot ihmisten sylkykuppeja, joita voi mielin määrin nimitellä ja solvata?"

Poliitikkoja on arvosteltu aina, mutta harva on solvannut tuomioistuimen tuomareita saatuaan rikostuomion. Senkin on tällä palstalla hiljattain yksi persupoliitikko tehnyt.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Oli miten oli, mutta kun kutsutaan vartija turvaamaan alaikäisiä koululaisia, silloin mulla hälytyskello soi. Hävetä kannattaisi, jos osaisi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olen samaa mieltä. Kyseessä on täysin ylimitoitettu toimenpide.

Kuka lienee tämän kyseenalaisen päätöksen takana ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko perustella miksi toimenpide on mielestäsi ylimitoitettu? Omilla tiedoillani ei ole mitään edellytyksiä tuota arvioida suuntaan tai toiseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #66

Toivonen tarkoittanee Huhtasaaren poliittista maalitusprojektia, eikä ole varma kuka (ketkä?) on kansanedustajalle käskyn antanut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #66

Käsitykseni mukaan koulun opettajat ovat jo aikuisia ihmisiä.

Ja "suojeltavat" koululaisetkin jo 15-vuotiaita, toki vielä kolmisen vuotta alaikäisiä.

P.S. Alaikäinen on rikosoikeudellisesti vastuunalainen täytettyään 15 vuotta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #96

Nyt en ymmärrä. Pitääkö uhkaukset sivuuttaa, jos on riittävän vanha?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #103

Todella outoa.
Koulu siis jättäisi sekä oppilaiden että koulurauhan suojelun 15- vuotiaiden vahvoille harteille ?
Muuten reaktio on ylimitoitettu ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #106

Ainoastaan koulun sulkeminen takaisi sen oppilaille suojelun ja turvan esimerkiksi aseelliselta hyökkäykseltä.

Yhden vartijan läsnäolo koululla täyttääkin ainoastaan provosoitumisen kriteerit ilman mitään lisäturvaa.

Uhkauksia ei tarvitse sivuuttaa, mutta niihin voi suhtautua realistisesti.

Ilman vartijan läsnäoloa opettajilla ja varttuneilla koululaisilla olisikin nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kokea yhteisöllisyyttä.

Nyt ”turva” on ulkoistettu vartijalle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #103

Onko uhkauksista jotain näyttöä, muuta kuin opettajien suunnattu pelko?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #126

Martikainen, Toivonen ja muut uhkailijoiden symppaajat: Kaupungilla on valmis ohjeistus koulujen turvaamisesta uhkailutilanteissa. Sen mukaan toimittiin. Teillä ei ole mitään todellisia edellytyksiä väittää toimia ylimitoitetuiksi tai uhkailuja keksityiksi.

Sen verran voin vielä nirhasta, että julkisuuteen kerrottiin vain yhdestä vartijasta. Ei kaikkia turvaamistoimia tietenkään iltapäivälehdille kerrota.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #135

Varmaan armeijakin on vielä hälytystilassa maalla, merellä ja ilmassa siellä Mäkisen mielikuvitusmaailmassa :)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #135

#135: Mäkisen höpinät kelpaavat lähinnä pellon lannoitteeksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #140

Kuinkas paljon Janhusella ja Toivosella onkaan työkokemusta koulumaailmasta? Minulla on 20 vuotta.
Eli kuinkas se nyt oikeasti onkaan sen tietämyksen kanssa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #141

Minä kävin ensin kansakoulun eli neljä vuotta ja sitten oppikoulun kahdeksan vuotta. Tämä tekee yhteensä 12 vuotta henkilökohtaista kokemusta koulumaailmasta.

Tuntiopettajanakin olen toiminut enemmän kuin riittävästi useilla eri paikkakunnilla vuosikymmenien aikana ja olen oppinut aistimaan opettajainhuoneen kiristyneen ja tunkkaisen ilmapiirin erityisesti mitä tulee yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

P..S. Kai oppilaan ja opettajan tasa-arvo toteutuu/on toteutunut itsestäänselvyytenä Mäkisen työpaikalla vai miten Mäkinen niitä kokemuksia kouluyhteisössä mielessään mahtaa laskea ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #144

Roskaa, oma koulunkäynti ei ole työkokemusta. Eivätkä jotkut käypäläIset tuntiopettajat muuten osallistu koulun turvallisuuden suunnitteluun (koulun turvallisuussuunnitelma kattaa erilaiset tilanteet). Sen ymmärtämisen puutteestahan tässä arvostelussani kyse. Mölisit jotain typerää armeijasta, kertoo sivistymättömyydestäsi.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #145

#145: Suomalaisissa kouluissa on kyllä ihan oikeita turvallisuusongelmia, kuten se, että radikaali-islamistisilla terroristeilla on pääsy koulun piiriin. Jos koulun turvallisuussuunnitelma kattaa erilaiset tilanteet, niin miten on mahdollista, että
Turun terrori-iskun tekijä Abderrahman Bouanane sai opiskella turkulaisessa koulussa? Miksei hänen taustojaan selvitetty?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #146

Suojelupoliisi oli saanut kaverista vihjeen, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin. Miksi? Tähän ei kai kukaan muu osaa vastata kuin suojelupoliisi. Luojan kiitos se ei vielä koulussa kilahtanut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #148

Koulussa kilahtaminen ampuma-aseen kanssa onkin kantasuomalainen perinne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #150

Joo, tuolla Turun terroristilla oli sentään vain veitsi. Enemmän tuhoa se olisi kyllä ampuma-aseen kanssa saanut aikaan. Onneksi Suomessa ei ole ihan niin helppo kenen tahansa hankkia aseita kuin Yhdysvalloissa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Ikävää, kun jatkuvasti saa lukea kuinka "persut taas perseilevät, munaavat, uhriutuvat, tekevät itsestään pellen....""

Näillä sanoilla aloitat blogisi. Minustakin se on ikävää. Mutta olette aikaansaaneet sen ihan itse.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä on ainutlaatuinen PerusS- piirre ja tekniikka, johon mikään muu puolue ei kykene.
Voi olla yhtäaikaa kahta täysin vastakkaista mieltä.

Persut ovat vaatineet ja tuoneet julkiseen keskusteluun. törkeydet, solvaukset, uhkailun , sadistisella väkivallalla ja raiskausfantasioilla mässäilyn.
He vaativat tälle oikeutusta " kansan" ja " sananvapauden" nimissä.

Kun joku pahastuu tästä, he alkavat uhkailla pahastujaa , koska " kulttuurimarxilaiset pitää vaientaa ennen kuin on myöhäistä".
Kun joku julkistaa tämän , he syyttävät julkistajaa " vainosta" - ja vainoavat häntä vähän lisää.

Kun tämä toistuu säännönmukaisesti ja muut huomauttavat siitä,
he syyttävät muita " poliittisen korrektiuden" vaatimisesta .

Onneksi vielä 90% kansasta näkee tämän läpi.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Ritalointi on tullut jäädäkseen. Vihapuheen hyväksytty muoto ”oikein ajatteleviston” ja maximaalisten saivartelijoiden keskuudessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huomaa taas hyvin, ettet edes käsitä mitä vihapuhe on.

Kannattaa kysyä persuilta, he siellä oikeudessa ovat asioista yrittäneet selitellä, mutta ei ole oikein onnistunut.

Monasti minulta kysytään, miksi laitat kaikki persut samaan asemaan, no jos sanotaan, että kepu pettää aina, niin ei sekään jokaista kannattajaa ja jäsentä tarkoita.

Persut ovat niin herkkänahkaisia, että heti pääsee itku jos heitä arvostelee, tai sitten toimenpiteenä on hyäkkäys viattomia kohtaan.

Jokainen ihminen on oman puolueensa valinnut, ja puolueen linja tulee johtajien myötä selväksi.

Jos olet valinnut Halla-ahon-Huhtasaaren linjan, niin sitten myös hyväksyt heidän suunnitelmansa ja puolueen linjanvedot.

Oman viiteryhmän voi valita, ja sitä on turha sitten itkeä, jos asiat eivät menekään niinkuin Strömsöössä :)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vatulointi, ritalointi, ottaa ritolat, ottaa ritalat (tempaista herne nenään ja aihe kuin aihe persuun liki yliluonnollisella vauhdilla ja spammilla)

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Tanja Vahvelainen älä välitä.Politikkojen varsinkin niiden jotka ajavat omien kansalaisten etua pitää olla raudanlujia.Kannattaa ohittaa näiden öyhöttäjien jutut lukematta et menetä mitään.Nythän muuten Suomessa ensimmäiset tuomiot tuli henkilöille jotka nimittelivät ihmisiä rasisteiksi joten kannattaa viedä asia aina viranomaiselle. Saadaan nämä keskustelut siivottua noista öyhöttäjistä.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#110: Ketkä tästä keskustelusta pitäisi siivota viranomaisten avulla?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tietenkin kaikki, jotka eivät ole Huhtasaaren-Vahvelaisen-persujen linjoilla. Se on uutta normaalia sananvapautta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Pitäisikö ”omien kansalaisten etuja ajavien” olla tämän esimerkin mukaisesti ”raudanlujia”:

”Flink wie Windhunde, zäh wie Leder, hart wie Kruppstahl"?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kusitolppa, siksihän jokunen kansanedustaja on tehtäväänsä kutsunut. Mietin tässä, että toimiiko terapiana vai eikö, poliitikkojen solvaaminen. Jos toimii, niin silloinhan eniten solvatuille pitäisi yhteiskunnan kustantaa jotain erityistä kusitolpparahaa? Tämähän saattaisi vieläpä hillitä vähemmän terapeuttista eli turhaa solvaamista, kun "nehän tienaa, jos mä solvaan".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä niille voisi enemmän maksaa, niin voitaisiin saada parempaa ehdokasmateriaalia. Toisaalta vaarana on etteivät äänestäjät osaa tunnistaa itseään fiksumpia ehdokkaita, kuten Saara Huhtasaari hyvin kirjoitti. Vaikuttaa muuten hyvin fiksulta. En muista kuin yhden ohilyöntiblogin häneltä.

http://saarahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aikuiset poliitikot eivät tarvitse erityistä suojelua. Tavanomaista rajummat väitteet vaativat tavanomaista vahvemman näytön eli todisteet tuekseen. Siinä pari pääperiaatetta julkiseen poliittiseen keskusteluun.

”Jostain syystä” perussuomalaiset kellokkaat eivät puolella sanallakaan puutu kriittisesti tai edes hillitsevästi niiden puolueen/Huhtasaaren kannattajien toimintaan, jotka ovat uhkailleet koulua ja rehtoria sekä talkoilevat netissä poikien tietojen selvittämiseksi. Hyväksytkö sinäkin hiljaa näiden uhkailijoiden riehumisen? Siltä nimittäin vaikuttaa, kun paheksut vain Huhtasaaren arvostelijoiden ja näytön vaatijoiden toimintaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikella lailla sitä kansanedustaja voikin yrittää nostaa kannatustaan, seurauksista välittämättä. Muutkin Tampereen koulut ovat joutuneet törkypuheluiden kohteiksi.

Tampereen pormestari Lauri Lyly ja kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala vaativat tamperelaiskouluille työrauhaa sen jälkeen, kun perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari arvosteli yhden tamperelaiskoulun toimintatapoja twiitissään.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tampere-johtajat-...

Petri Hämäläinen

Logiikka on sama kuin koulukiusauksessa.

1) Esitä valhe (”Laura Huhtasaari maalitti lapsia”).

2) Etsi kanava valheen levittämiseen (valtamedia; some).

3) Etsi tarvittava määrä samanmielisiä (vihervasemmistolainen some-kansa; feministit, antifa).

4) Toista valhetta.

5) Levitä vihaa.

6) Tuomitse julkisesti.

Tämä oli myös Saksan kansallissosialistien ja Neuvostoliiton kommunistien tapa luoda politiikkaa eli ihmisvihaa juutalaisia ja kapitalisteja kohtaan.

Kauas ei ole (kommunistinuori Touko Aallon tai Sipilästä valehdelleen Emma Karin) omena puusta pudonnut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset