Tanja Vahvelainen

Suomi – hyvästi hyvinvointimme

  • Suomi – hyvästi hyvinvointimme

Kenenkään ei kuulu Suomessa joutua seisomaan leipäjonoissa, värjötellä asuntoloiden ovilla yöpymispaikan toivossa tai pohtia ostaako lääkkeitä vai leipää.

Suomalaisten työikäisten tulee saada työtä, jolla tulee toimeen. Järjestelmän pitää olla kannustava, ei lannistava tai lyövä.

Suomea on sanottu hyvinvointivaltioksi. Kuka täällä voi hyvin? Rikkaat ja .........he, joille ilmaiseksi kaikki annetaan.

Masennuslääkkeitä syö useampia satatuhatta suomalaista. Sekä nuoriso että eläkeläiset kokevat yksinäisyyttä, epätoivoa, syrjäytymistä ja ikävän usein riistävät hengen itseltään. Työttömiksi yritysten voittojen tavoittelujen vuoksi joutuneet iäkkäämmät eivät enää työllisty, ikärasismi jyrää ja itsetunto lannistuu. Aiemmin hyvin toimeen tulleet kamppailevat paperiviidakossa ja jonottavat ruokakassia järjestöjen ylläpitämistä pisteistä.

Lapsia kiusataan kouluissa, lasten poissaolot ja huonovointisuus lisääntyy, lastensuojeluilmoitusten määrät kasvavat ja nuoriso keksii kokeilla muotihuumeita ajanvietokseen.

Ne onnelliset, joilla vielä työpaikka on, painavat kahden-kolmen hengen työkuormaa yrittäen jaksaa vielä kotona kamppailla laskupinojen kanssa ostettuaan paikallisesta supermarketista ylikallista ruokaa.

Terveydenhuoltomme ei toimi.
Jonot terveysasemille ovat paikka paikoin jopa 5-6viikkoa. Erikoissairaanhoitoon pääsevät harvat ja valitut ja hekin vasta likimain vuoden jonossa roikkumisen jälkeen.

Palveluita keskitetään isoihin laitoksiin vieden samalla palvelut kauemmaksi niitä käyttäviltä.

Kun samanaikaisesti vielä heikennetään vanhusten ja vammaisten kuljetuspalveluita, niin vanhukset eivät tule saamaan sitäkään hoitoa, mitä he kenties tähän mennessä saivat sieltä omalta lähiterveysasemaltaan.

SOTE ei paranna tippaakaan tallaisenaan palvelujen laatua, kenties jonotus vähenee, mutta taso laskee. Pitkäaikaissairauksia sairastavat putoavat entistä syvemmälle hoitojen ulottumattomiin, kun kukaan ei halua heitä riesakseen. Lääkehoitokorvauksia vähennetään jatkuvalla syötöllä. Raihnaisten ja muistisairaiden hoitoa siirretään omaisten kontolle myöntämättä kuitenkaan kaikille edes omaishoitajastatusta, jolla saisi melko mitättömän korvauksen arvokkaasta ja yhteiskunnalta huomattavasti säästävällä työllä.

Kunnallisen hammashoidon jonot ovat pitkät, jos nyt ajanvaraukseen pääset edes läpi. Perässä tuleva lasku ei sekään enää pienuudellaan ilahduta, vaan nuokin hinnat ovat nousseet tasaisesti saavuttaen kohtapuoleen jo yksityissektorin alhaisimpia hintoja.

Kaiken tämän huonovointisuuden keskellä mediamme toitottaa kuinka maassamme on kaikki hyvin ja Suomessa on maailman onnellisin kansa.

Me emme voi hyvin. Me haluamme, että meidän tuottamallamme työllä ja valtiolle maksetuilla verorahoilla kustannetaan meidän palvelumme. Me koemme epäoikeudenmukaisena sen, että jopa heille, jotka eivät ole saaneet lupaa olla maassamme annetaan kaikki ilmaiseksi! Tämä sotii jokaisen järkevän ihmisen oikeudentajuisuutta vastaan.

Elämä on helppoa, jos on rahaa. ”Rahalla saa ja hevosella pääsee” kuuluukin vanha sananlasku.

Nämä, jotka tekevät meidän mielestämme päättömiä päätöksiä, eivät ymmärrä miksi me, tavalliset suomalaiset koemme tämän epäreiluna. He ovat tuskin koskaan itse olleet yllämainitun kaltaisissa tilanteissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ennen leipäjonoille naurettiin naapurissa.
Nyt ei naureta kun leipäjonot ovat jokapäiväistä Suomessa.
Osalla ei ole toimeentuloa edes ruuan vertaa.
Tasaveroilla ajetaan heikompiosaiset yhä tiukemmalle.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Niinpä ja tällaista hallitusohjelmaa Halla-aho olisi sitoutunut tukemaan jos persut olisivat saaneet jatkaa hallituksessa.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

PS jäsenenä - tuota olen itsekin aprikoinut tunnetun tapauksen jälkeen : olisivatko olleet vatuloinneissa aktiivisesti keskustan/kokoomuksen linjassa hallituksen yhdenvertaisuuden taustavoimana.

Toivotaan useidenkin tukijoiden että jäseniensä vuoksi " ettei kahta Soinia tulisi",joka tunnetaan hillotolpan nimellä unohtaen joukossa äänestäjiensä yhdenvertaisuuden.

Uudet tulokkaat kuten mm.Tanja ja kumppanit ..olkaa kuulolla että näkösällä !

Uskottavalla tavalla siitä huolimatta että hierarkia saattaa tehdä pahimmillaan tepposet äänestäjäkunnalle.

Maailma muuttuu mutta tietyt perusarvot ja inhimillisyys pysyy aina samana !

Pekka Pylkkönen

Verot ja sosiaalituet alas. Siitä se lähtee ratkeamaan kun porukka menee töihin ja palkasta jää jotain käteenkin.

Jani Kuusela

Kun olin lapsi ja myöhemmin nuori, asuin Joroisissa. Noin 6000 ihmisen pieni kunta. Työllisyysaste oli lähes 100 %. Kaksi metallipajaa vei rautaa rajan taakse (kiskot lähtivät suoraan tehtaan pihalta), DC 9 suihkukone kävi kolmesti Joroisissa sijaitsevalla Varkauden lentoasemalla.

Kunnassa oli Joronjälki niminen hotelli vitostien varressa. Sillä meni myös hyvin.

Kaikki muuttui kuin yhdessä yössä Neuvostoliiton hajottua. Markka sukelsi. Tilalle otettiin eurot. Ja EU. Kiskot jotka veivät rautaa rajan taakse kasvavat nykyisin pajua - ja meille syötetään pajunköyttä.

Suomen valtion velka oli 80-luvulla alle viisi miljardia euroa. Nyt se on 150 miljardia euroa. Mitä tapahtui?

Pekka Pylkkönen

Sosiaali- ja terveysmenot kasvoivat joka vuosi nopeammin kuin bkt. Se tapahtui. Ahneet sossupummit tuhosivat ihan hyvän maan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset