Tanja Vahvelainen

Politikointi kouluissa on kiellettävä!

  • Lapsia tulee suojella.
    Lapsia tulee suojella.

Puoluepolitiikan tuonti kouluihin on epäasiallista. Kyseessä on suoraan lapsiin vaikuttaminen. Nuo asiasta juurikaan tietämättömät lapsukaiset kuuntelevat ja imevät aikuisten mielipiteitä. Kun asialla on sekä koulun henkilökunta että ammattipoliitikko, on asia vakava. Lapset pitävät opettajien sanaa luotettavana ja näinhän periaatteessa kuuluisikin olla.

Eräs vantaalainen äiti sai elämänsä järkytyksen, kun neljäsluokkalainen poika tuli koulusta kotiin pahoilla mielin. Luonnollisesti äiti kysyy mikä on lapsen mielen pahoittanut. ”Ihmisistä puhuttiin pahaa koulussa.”


Husu Hussein oli käynyt koululla puhumassa. Ennen Husun puhetta oli oppilaille esitetty video Husun puheesta ”Meillä on Unelma” -tilaisuudesta. Videolla Husu puhuu kuinka toiset puolueet luovat pelkoa yhteiskuntaan ja mainitsee tilanteen pahentuneen Jytkyn jälkeen. Lisäksi videolla mainitaan Olli Immonen ja Jussi Halla-Aho sekä muut ”heidän kaltaisensa”.  Suora lainaus Husun puheesta videolta, osoitettu Immoselle ja Halla-Aholle ja heidän kaltaisilleen: ”Sanavapaudella on seuraamuksensa, teillä on vastuu, te ette voi luoda kiilaa ja vastakkain asettelua suomalaisten keskuudessa ilman seuraamuksia.” Olisiko nyt Husun aika katsoa peiliin ja pohtia omia sanojaan.

Äiti järkyttyi aiheesta monestakin syystä. Kymmenen vuotiaan pojan mieli oli pahoittunut, koska Husu ja opettaja puhuivat hänen mielestään ihmisistä pahaa. Husulle oli kuulijoiden (ei tietoa oppilas vai henkilökuntaan kuuluva) joukosta esitetty kysymys mitä tämä on mieltä rasismista ja kuulija ymmärsi, että perussuomalaisuus ja rasismi yhdistyvät toisiinsa.

Äidin mieltä järkyttää toki pojalle aiheutunut mielipaha sekä se, että koulut sallivat tällaista suoranaista aivopesua kouluissa.

Äidin isoisä Armas Mustonen on jo 1959 ollut perustamassa Suomen Pientalonpojat puoluetta. Tämä perustamiskokous on pidetty heidän pienessä pirtissään Lapissa. Armas Mustonen on ollut koko Suomen ensimmäisen puolueosaston puheenjohtaja. Puolueen, josta myöhemmin kehittyi SMP ja Perussuomalaiset.

Pojalla ja äidillä on siis täysi syy loukkaantua, he kokevat, että sukua ja perhettä ja heidän elämäntyötään on loukattu.  Äidin, kuten varmasti useammankin vanhemman mielestä koulujen tehtävä on opettaa lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, maantiedettä, historiaa, biologiaa jne, ilman mielipidevaikuttamista.

Koulujen henkilökunnan ei tule tuoda esille omia henkilökohtaisia ennakkoasenteitaan, saatikka suosia tiettyjen tahojen esiintymistä kouluissa.  

Tällaisista tilaisuuksista ei informoida vanhempia laisinkaan. Vanhempien kuuluisi ehdottomasti olla täysin tietoisia mitä kouluissa tapahtuu.

Ja tämä kouluissa harjoitettu ”propagandatilaisuus” ei suinkaan ollut ainutkertainen. Äidin toinen poika käy koulua Vantaalla, Jokiniemessä. Jokiniemen koulussa kävi henkilö tasa-arvon nimissä puhumassa luokille. Tällöin kerrottiin Pride kulkueesta kehottaen lapsia ”kulkemaan sateenkaaren alla.” Oletteko vanhemmat tietoisia keitä lastenne kouluissa vierailee ja mitä kaikkea lapsillenne puhutaan kasvatuksen tai sivistämisen nimissä?

Laura Huhtasaarta moitittiin erittäin kovin sanakääntein ja hän joutui median silmätikuksi ottaessaan esille politikoinnin kouluissa, case Tampere. Lauraa moitittiin tuolloin lasten maalittamisesta.  Tampereen apulaispormestari, opettaja Johanna Loukaskorpi (sd) totesi tuolloin ettei poliitikkojen tulisi puuttua opetuksen sisältöihin. Loukaskorven mukaan (Yle 1.10.2018) poliitikkojen tulisi antaa kouluille kasvatus- ja työrauha. Huhtasaari on vastineessaan Ylelle kommentoinut, ettei opettajien tehtävä ole lietsoa pelkoa jotain tiettyä demokraattista puoluetta tai poliitikkoa kohtaan.

 

Missä kulkee koulujen raja?

Koulujen ei tule kasvattaa, saatikka ohjata lapsia tiettyyn ajatusmalliin. Hyväksymällä tasa-arvon ja hyväksyvyyden nimissä erilaisten poliittisten vaikuttajien vierailujen kouluissa koulut vaikuttavat lapsien käsityksiin asioista. Joko nämä poistetaan kouluista kokonaan tai peräänkuulutetun tasa-arvon nimissä koulut pyytävät vieraikseen kaikkien eri poliittisten tahojen edustajat luennoimaan.


Koulun mukaan opettaja on näyttänyt asiallisen videon, Husu puolestaan kiistää tapahtuneen.

Linkki juuri julkaistuun Sipoon Uutiset lehden juttuun aiheesta: https://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/727692-poliitikon-kouluvierailusta-nousi-somekohu-alakoululaisen-aiti-syyttaa-lapsia?fbclid=IwAR1xIBS28vHGMUuSx8-Zqib5F6ynh2_tKQqwR8i_6bdH5SUR5ZptVbv7o1c#cxrecs_s

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Toivottavasti olet samaa mieltä että myös kaikenlainen uskonnollinen propaganda kaikissa muosoissaan on myös kiellettävä ja poistettava koulusta.

Toni Rintala

"uskonnollinen propaganda"

Jos uskonnossa ei toista syytellä, miksi syyttää sitä propagandaksi?
Ihminen tarvitsee jonkinlaisen uskonnon. Hyvä uskonto tuo rauhaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Väite että ihminen tarvitsee uskonnon, on itsessään uskonnollista propagandaa. Minä ja suurin osa kansasta pärjäämme hyvin ilman uskontoa, veikkaan että suurin osa on kirkossa vain koska he haluavat kasteen, kirkkohäät ja monttupaikan.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Elämänkatsomustieto kaikille lapsille uskonnosta riippumatta olisi hyvä ja tasapuolinen opetus. Nyt lapset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa. Kirkkoon kuuluvilla lapsilla ei ole mahdollisuutta elämänkatsomustietoa valita, vaikka vanhemmat ja lapsi itse eivät haluaisikaan että uskontoa opetetaan koulussa, vaan se vaatisi kirkosta eroamisen. Muihin uskontokuntiin kuuluvat lapset voivat valita mitä uskontotunniella opiskelvat (uskonto-oppiaineisiisin liittyvistä vaihtoehdoista). Ennen oli vain kristinusko oppiaineena. Kristinusko ei kuitenkaan kehoita pahaan muita ihmisiä kohtaan. Valitettavasti meillä nyt opetetaan koulussa myös uskontoa joka kehoittaa alstamaan muut alleen ja opettaa että eri-uskoiset ovat heidän alapuolellaan, että sharia laki on kaiken yläpuolella ja oikein, että nainen on miehen alapuolella ja seksuaalivähemmistö halveksittavia. On vaarallista että Suomessa asuville lapsille opetettaan kouluissamme tällaista uskontoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaa mieltä, toki saman pitää koskea myös uskonnollisia juttuja. Toki niin politiikan ja uskontojen yleismaailmasta opetusta pitää edelleen olla.

Mutta puolueet ja uskonnot pois kouluista.

Toni Rintala

Uskontojen opetus on hyvä olla koulussa. Mutta tasolla, että "monet ihmiset uskoo tällaseen satuolentoon". Ja toiset uskoo "moniin satuolentoihin". Ja sit on ihmisiä, jotka ei usko satuolentoihin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Lapsia on hyvä myös ohjata itsenäiseen ajatteluun ja yhteisiin asioihin, poislukien uskonnot.

Kouluissa pitäisi olla myös väittelytaito, jotta osattaisiin asettaa vallankahvassa oleville kiperiä kysymyksiä ja kun vallankahvassa oleva hermostuu, niin silloin hänen pelinsä on menetetty.

Kouluissa henkilökunnan on opetettava sitä, mitä yhteiskunnan säännöt on annettuna. Ketkä ne tahot ovat, mitä sinä puhut? Jos puhut poliitikoista, niin olen samaa mieltä, pysyisivät vanhankantaiset poissa kouluista.

Jos puhut jostain harhakuvitelmista, että Seta sitä ja tätä sekä muut ateistit tuota ja tämmöistä, niin pysy sinä poissa kouluista.

Ymmärrätkö, että minä olen nuoren ikäni jo kärsinyt kouluissa uskontotunneista, missä en voinut olla poissa tai olin aina mukana jossain perinteisissä koulujen kirkkoretkistä.

Pressaa Koivistoa sentään kättelin ja komeat oli käädyt, muuta en hänestä tiennytkään kuin tukastaan ja lentopalloilusta. Poliitikoilla, uskonnoilla tai muilla vanhankantaisilla ei ole asiaa kouluihin.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Kouluissa on ollut jo kauan elämänkatsomustieto oppiaineena valittavana, se kylläkin vaatii kirkosta eroamisen että siihen voli osallistua. Sateenkaaripolitiikan opettaminen kouluissa on tosiasia, kuten myös se että maahanmuuuttajalapset on nostettu suomalaisia merkittävimmiksi. Tämä tuli todsitettavasti esille esim viimekeväänä rasismivastaisella viikolla. Valitettavasti esim SPR Sateenkaariryhmien lisäksi pääsee nykyään vaikuttamaan koulujen opetukseen, se on poltiikkaa jota koulussa eri pitäsi hyväksyä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@39. Ei ole. Opetusministeriö on valmistellut tällaista opetusta jo monta vuotta sitten tasa-arvosta ja kaikesta muusta.

Sateenkaariryhmällä ei ollut mitään osallisuutta siihen. Voisitko lopettaa disinformaation levittelyn?

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #56

Kyllä on, tiedän kun itsellä on se ikäisiä lapsia kavereineen, että kouluissa käy tuollaisista ryhmistä puhumassa ihmisiä. Kaikki asioista kouluille puhuminen on mysö lasten opettamista.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sitä mitä Husu on mahdollisesti sanonut, ei voi tietää. Kyseessä on kuitenkin sana sanaa vastaan, ja pienet lapsetkin voivat helposti liioitella asioita.

Sen sijaan yleisesti voi sanoa, että kouluissa tapahtuu paljon politikointia opettajien toimesta. Iso osa siitä tapahtuu luultavasti opettajien huomaamatta. Opetussuunnitelmassa painotetaan paljon kulttuurisen monimuotoisuuden edistämistä, sekä rasismin vastustamista. Ainakin jälkimmäisen osalta se on ihan oikein, mutta ongelma on se, että monille rasismin vastustaminen ja maahanmuuttomyönteisyys ovat synonyymeja. Sitähän se ei ole. Vahvat poliittiset mielipiteen näkyvät usein rivien välistä. Me kaikki varmaan tiedämme minne päin kallellaan hyvin naisvaltaisen alan opettajat ovat.

Olen myös itse ollut kokeessa missä kysyttiin Suomen väestöpyramidista, mitä se aiheuttaa, ja miten se voidaan korjata? Sain siitä täydet pisteet, kun kirjoitin siihen vastauksen suoraan Juhana Vartiaisen käsikirjasta.

Tanja Vahvelainen

Tässä ei ole kyse siitä liioitteleeko lapsi asiaa vai ei. Mikäli lapsi tulkitsee asian tietyllä tavoin, se on hänelle niin. Milloin kouluihin on otettu esimerkiksi Perussuomalaisia puhumaan ja kuinka paljon kouluissa kiertävät Toivolat, Husut et al.... Opettajien tulisi olla neutraaleja, eikä puoltaan mitään suuntausta.

Nyt tämän tulisi loppua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mikäli lapsi tulkitsee asian tietyllä tavoin, se on hänelle niin."

Mistä tiedetään että näin on tapahtunut?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Itse olen törmännyt siihen ettei edes kutsusta PS puolueen kansanedustajat tulleet koululle muita sen sijaan kävi. Kaikille meni samanlainen kutsu, heitä ei ehkä koko juttu tainnut kiinnostaa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"rasismin vastustaminen ja maahanmuuttomyönteisyys ovat synonyymeja"

Tulivaan mieleen, että empä ole koskaan kuullut maahanmuuttokriitikosta jopa profiloituisi myös rasismin vastustajaksi. Johtuu varmasti siitä, ettei kukaan järkevä ihminen koe tarvetta profiloitua rasismin vastustajaksi, koska sitä ilmenee, niin vähän Suomessa.
Tietääkö kukaan muuten mikä osuus toimittajista on naisia?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Rasismin vastustamista on tietysti painotettu opetussuunnitelmassa. Ei se varmaan ole oikea termi mitä siellä on käytetty, en enää muista, mutta ymmärrätte varmaan? Tietysti valtiollisen koulutuslaitoksen näin pitääkin tehdä, mitä tästä yhteiskunnasta muuten tulisi? Etnistä diversiteettiä on kuitenkin ihan eritavalla kuin vaikka 90-luvulla kun itse kävin peruskoulun.

Minä kyllä vastustan rasismia, mutta tietysti sitä on aika hankala myöntää, koska en halua identifioitua antifasistien ja muun hörhösakin kelkkaan.

Olen myös sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat rasisteja, joten tottakai rasismia on jatkuvasti jokapuolella. Mitä muuta se on kuin rasismia, kun tietty porukka näkee mamut söpöinä karvapalleroina, joita pitää suojella kaikelta maailman pahuudelta? Ihan kuin he olisivat pikkulapsia, jotka eivät osaa ollenkaan hallita tunteitaan.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Husun toiminnasta tällaisessa on jo aikaisempaa näyttöä. Juurihan hän esimerkiksi esitti Puhoksesta, väittäen valhellisesti että Odinit pelottelivat siellä ihmisiä ja laittoi siihen liittyvän videolinkin jossa tämä hänen mukaansa näkyi. Videossa kuitenkään ei ollut yhtään mitään pelottelua, kyseinen asia on vain Husun päässä. Suomessa erityisesti naisten ja lasten turvallisuus on heikentynyt huomattavasti avointen rajojen myötä, tämä on tosiasia ja myös se että nimenomaan suomalaisilla on täällä syytä pelkoon. Jokainen voi miettiä tahollaan, että kuinka monta maahanmuuttajaa suomalaiset ovat tappaneet tai kohdistaneet heidän naisiinsa ja lapsiinsa seksuaalirikoksia ja kuinka monta suomalaista maahanmuuttajat ovat jo tappaneet tai raiskanneet. Tämä on hirvittävätosiasia ja olisikin syytä juuri siksi miettiä kenellä täällä todellisuudessa on syytä siihen påelkoon. Satojen jihadistien suomeen tulo, nyt kaksi turvpaikanhakijaa yritti aiheuttaa bussionettomuuden, Turun terrori-isku, lisääntyneet salafistiset seurat.

Husu on muutoin aikaisemminkin levittänyt valheita.

"”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228153-husu-husse...

Käyttäjän MikaKeramaa kuva
Mika Keramaa

Jos näitä politikointeja halutaan tehdä kouluissa on syytä olla kaikki ryhmät mukana, että toi pelkästään yhden aatteen jauhaminen voidaan kyseenalaistaa. Taitaakin olla näiden opettajien kutsumina nämä tietyntyyppiset älynjätit ja hehän tunnetusti eivät keskustele mikäli joku on erimieltä, sillä yleensä tuppaavat heittelemään vaan niitä rasistikorttejaan ilman järkevää perustelua!!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllä! Kristillisdemokraatit harjoittaa todistettavasti lasten aivopesua tiedevastaisella roskalla: http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/tarkea-ti...

Tuo Husun tapaus on epäselvä kun näyttö puuttuu.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

En ole sinulta lukenut täällä mitään muuta kuin epäselviä väitteitä, joista jokaisesta puuttuu näyttö. Mielipiteitä sinulla on toki paljon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onhan siinä se linkki. Näyttöä siis löytyy.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #27

Ei linkkien postaaminen tee väitteistäsi mitenkään enemmän totuudenmukaisia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #28

Kyllä tekee kun linkin sisältö osoittaa väittämäni todeksi. Joutuu ehkä pari klikkausta tekemään ja lukemaan sivun tekstiä mutta jos linkin sisällössä tai väitteissä on jotain epäselvää niin kysy ihmeessä.

Menee turhan paljon ohi aiheen ja riski myös tarpeettoman pitkille lainauksille kasvaa että on parempi niin päin että kysyt tarkennusta jos et jotain väittämää tuosta ymmärrä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #30

Samanlaista tyhjää lätinää kuin aiemminkin.

Tanja Vahvelainen

Näyttö on lapsen sana. Ja opettajan myöntö, että näytti omasta mielestään asiallisen videon. Miksi tässä epäillään heti lapsen sanan totuudenmukaisuutta? Eivät kaikkien lapset keksi juttuja omasta päästään, taikka liioittele. Toki sellaisiakin lapsia on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Näyttö on lapsen sana."

Mistä tiedetään, että lapsi ei liioittele?
Mistä tiedetään, että lapsi ei ole persuperheessä aivopesty?
Mistä tiedetään että persuvanhemmat ei ole sepittänyt koko asiaa?

Samassa uutisessa mihin linkkasit:

---

Sipoon kunnan sivistysjohtaja Kurt Torsell kertoo osallistuneensa kahdesti tilaisuuksiin, joissa Husu Hussein on Sipoossa puhunut. Sivistysjohtaja on yllättynyt esitetyistä väitteistä, koska hänen korviinsa ei ole kantautunut mitään negatiivista kouluvierailujen sisällöstä.

– Ainakaan niissä tilaisuuksissa, joissa olin häntä kuuntelemassa, ei ollut mitään kyseenalaista. On päivänselvää, että politikointi ei kuulu kouluihin, mutta demokratiakasvatus sen sijaan kuuluu koulun tehtäviin, Torsell sanoo.

---

Ei tästä nyt ole tarpeeksi näyttöä että voidaan osoittaa näin todella tapahtuneen. Ehkä on, ehkä ei ole. Poliittista vaikuttamista ei missään nimessä saa tunkea kouluihin vaan pitää keskittyä tosiasioihin ja suhtautua neutraalista mutta tässä Husun tapauksessa ei voi varmuudella sanoa mitään.

Kannattaa laittaa ne kännykät nauhoittamaan jos jotain jännää tapahtuu niin sitten voi katsoa miten asia oli.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #29

Näyttö on lapsen sana, joka tarkoittaa siis että se olisi valhe ? Entä Husun sana hänen todistetusti ennenkin valehdelleen asioita suomalaisista, sekö tekee Husun sanasta lapsen sanaa painavamman. Auikuinen mies joka leiväät valheita. Kouluissa on iso ongelma se että lapsen sanaa jos se on nykyisen vihervasemmistolaisen politiikan vastaistna ei juurikaan uskota, kaikki alkaa olla vain rasismia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #41

"Näyttö on lapsen sana, joka tarkoittaa siis että se olisi valhe?"

Mistä sen näytön saa tarkasteltavaksi? Ei ole näkynyt videota tapahtumapaikalta itkevistä lapsista. Tässä nyt on sana sanaa vastaan ilman että olisi mitään näyttöä että kumpi on oikeassa.

"sekö tekee Husun sanasta lapsen sanaa painavamman."

Tuossa linkatussa uutisessa oli toinen henkilö sanomassa, että ei ollut mitään moitittavaa kun ollut paikalla.

"Kouluissa on iso ongelma se että lapsen sanaa jos se on nykyisen vihervasemmistolaisen politiikan vastaistna ei juurikaan uskota, kaikki alkaa olla vain rasismia."

Mistä tiedät että lapsi on sanonut mitään? Minä en ole nähnyt koko lasta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perussuomalaiset voivat toki itse tarjoutua kouluvierailulle, niinhän ne muutkin tekevät, ei ketään tulla kotoa hakemaan.

Saattaa toki olla, ettei oteta. Syy on aika käden ulottuvilla kaikilla (virka)vastuullisilla opettajilla ja rehtoreilla: Perussuomalaisten ajattelu ja arvopohja on perusopetuksen arvopohjan (löytyy OPHn sivuilta) vastaista. Eli _suomalaisen_ arvopohjan ja kaiken sivistyksen vastaista. Sellaiselle ei pidäkään järjestää pääsyä kouluun.

Ja mikä ihmeen ongelma se on, että sanoo rasistia rasistiksi ja rasistista puoluetta rasistiseksi puolueeksi?

Tämä on taas tätä iänikuista persujen valehtelua ja uhriutumista.

Sipoon sanomien jutussa muuten kerrotaan, että sivistysjohtaja ei ole havainnut mitään epäasiallista Husseinin kouluvierailuilla. Sivistysjohtaja on itse ollut paikalla. PersuehdokasTanja Vahvelainen ei.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Muistapa Esa Mäkinen, että myös home on terveydelle haitallista ja homeen väri on vihreä.
Postauksessasi ei mitään muuta kuin väitteitä, joita et osoittanut todeksi ja omia mielipiteitäsi. Ei jatkoon.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onpas hölmö kommentti. Olen työskennellyt homeongelmaisessa koulussa ja voin vakuuttaa, että ongelma on silmälle näkymätön, ellei lähde alapohjaan kontailemaan. Sieltä löytyvä home oli kyllä kelmeänvalkoista.

Kaivelepa Janhunen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet netistä. Ihan alkulukuina kerrotaan perusopetuksen arvopohjasta ja ihmiskäsityksestä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #18

OPS kyllä päällisin puolin, vaikkakaan ei toki syvällisesti tuttu. Eivät väitteesi sillä todeksi muutu, vaikka sen nyt itse lukisin alusta loppuun. Kaverini, joka on pitkän linjan opettaja sanoi tässä aiemmin, että tää uusin OPS joka tuli pari vuotta sitten sisältää paljon ideologista sisältöä jolla ei mitään tekemistä perusopetuksen tehtävien kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jälleen kerran Janhunen on ihan pihalla. Vain muutama tuhansista ja taas tuhansista homesienilajeista on myrkyllisiä. Loputkin voivat toki aiheuttaa allergisia reaktioita mutta vain yhdestä kolmeen prosenttiin ihmisistä on oikeasti allergisia homeille. Kyseiset homesienet ovat erivärisiä riippuen sienilajista mutta MYÖS kasvualustan materiaaleista.

Vihreät sienet eivät ole erityisesti sen myrkyllisempiä tai haitallisia kuin muunkaan väriset. Vanha kansa on tottunut pitämään mustia homeita vaarallisina mutta sekään ei ole tarkka määritys.

Tietysti myös vihreällä homeella rikastettu juusto on herkullista eikä taatusti ole haitallista.

Tanja Vahvelainen

Esa Mäkisen mielstä on siis oikein syöttää lapsille rasismia? Puhuen omia mielipiteitään faktoina. Mitäkö tuumaisi tämä Esa, jos a)hänellä olisi lapsia ja b) heille kerrottaisiin kuinka oikeassa Perussuomalaiset ovat....
Olisi siellä kotona varmasti aikamoinen haloo asiasta.....

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei kansanedustajaksi, eikä edes ehdokkaaksi pitäisi tuollaisia päästää, kun ei näköjään osaa edes lukea.

Tanja Vahvelainen Vastaus kommenttiin #17

Vastaisitko Esa kirjoitukseeni, mitä tuumisit, mikäli asia olisi päinvastoin? Sen sijaan tyydyt haukkumaan. Tyypillistä.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Minä ehdin jo ajatella tämän tapauksen olevan sitä tyypillistä persujen väärinymmärryksiin ja liioitteluun pohjautuvaa roskaa. Mutta kun tänne ihan tulee opettaja kertomaan, että persuja pitää haukkua kouluissa eikä heitä tule sinne päästää esiintymään muiden tapaan, niin kaipa siinä voi jotain perää olla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Missä täällä joku opettaja kirjoittaa, että persuja pitää haukkua?

Tässä on nyt näköjään käynnistetty persujen seuraava kouluhyökkäys. Vaalikampanjan ideariihessä on näköjään saatu oikea neronleimaus: ”Käydään hei peruskoulun kimppuun, käytetään vanhaa Seta-korttia vähän jalostettuna ja opettajathan ovat kauheita suvakkeja. Entäs lapset!”

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos joku puolue profiloituu määrätynlaisilla linjauksilla, jotka ovat perusopetuksen keskeisten arvojen vastaisia, onko se jotenkin koulun syy ?
Se, että jotkut poliitikot mainitaan tässä yhteydessä jossain rasisminvastaisessa mielenosoituksessa, on luonnollinen seuraus.

Koulussa ei tietenkään soimata perussuomalaisten lapsia eikä kenenkään kiusaamista sallita heidän vanhempiensa perusteella.
Kyllä taustan perusteella kiusaaminen ja solvaaminen kohdistuu nyt ihan muihin oppilasryhmiin

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Valitettavasti koulujen monesti vihevasemmistolaisten agneda on mennyt linjalle että kaikki kritiikki mikä kohdistuu maahanmuuttajiin perustellustikkin on rasismia. Ylipäätään koulujen rasimisnvastainen kasvatuskin on mennyt siihen että vain maahanmuuttajalapsiin kohdistunut kiusaaminen tai muu on sitä mihin keskitytään hyvin paljon. Maahanmuuttajalasten määrrä on monissa kouluissa lisääntynyt huomattavasti ja monet suomalaiset lapset joutuvat heiltä kokemaan sytemattistakin kiusaamista. Koulujen rasiminvastaisesta kasvatuksesta onkin tullut suomalaislapsia syyllistävää, eikä vastaavaa kasvatusta ole missä maahanmuttajalapsille erityisesti korostetaan suomalaislapisen kunnioitusta ja arvostusta. Tuntuuko suomalaisesta lapsesta vähemmän pahalta kiusaamiset ta väkivalta,siksi koska niistä ei käytetä sanaa rasismi ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tällaista roskaa sitä pokkana levitellään ihan ilman mitään näyttöä.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #58

Kaikki. Täyttä kuvittelua ja ennakkoluuloja. Ei yhtään todisteita mistään. On suorastaan kyllästyttävän tuttua tuollainen perätön koulujen ja opettajien syyttely.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #62

Todisteita kyllä löytyy, kunhan jossain vaiheessa ehdin kirjoitan tuosta koskien esim viime kevään rasisminvastaista viikkoa, miten esim SPR toimi siihen liittyen kouluissa. Siitä on asiat ihan mustaa valkoisella.

Tanja Vahvelainen

Asiasta kirjoittaa myös Suomen uutiset. Aikamoisia kommentteja on Husu aikoinaan jo levitellyt.

https://www.suomenuutiset.fi/mita-demaripoliitikko...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomen uutiset lähteenä on arvoton.

Olisiko joku muu kuin tämä, MV-lehti, OikeaMedia, Hevosmiesten tietotoimisto tai joku muu huuhaa? Näihin ei ole luottamista.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

"Suomen uutiset lähteenä on arvoton", tietysti koska se vastutsaa tuollaista politiikka mitä esim Husu harjoittaa lasten kouluissa. Poltikointi pois kouluista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #43

Suomen uutisissä suoraan ensimäinen elementti antaa ymmärtää, että tämä on perussuomalaisten puolueen oma uutisläpyskä. Ei siis käy.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #52

Sitten ei mikään valtamedian lähde pitäsi käydä, kun ovat suurinpiirtein kaikki vihervasemmistolaisia poliittiselta suuntaukseltaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #59

Suomessa ei ole sellaista puoluetta kuin "vihervasemmisto", ja Husu Hussein on SDP:stä.

On täysin selvää, että mistään SDP:n puoluelehdestä asiaa ei katsota vaan jostain neutraalimmasta.

Tanja Vahvelainen

Missä koulussa näin on käynyt? Onpas valitettavaa, jos aikataulut eivät ole sopineet. Sinisten lähdettyä ryhmästä, on ryhmä melko pieni, lienekö se ja tiukat aikataulut vaikuttaneet.

Tanja Vahvelainen

Esa Mäkisen aikaisempia julkaisuja kun katsoo niin vastedes jätän kommentoimatta niihin mitään. Olisi pitänyt tehdä se välittömästi. Taas vain yksi henkilö, joka katsoo oikeudekseen haukkua perussuomalaisia. Ei siis edes kommentoinnin arvoinen.

Harri Happari

Tulee mieleen puna-khmerit leireineen. Lasten aivopesua vasemmistotyyliin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No, kyllähän se olisi opettajan tehtävä puuttua asiaan, jos vierailija siirtyy sellaiselle linjalle, että se ei ole kouluympäristössä hyväksyttävää. Välittömästi.

Uskoisin opettajien olevan kohtuullisen ammattitaitoisia, tuossakin asiassa.

Muutenhan on ihan suotavaa, että poliitikot(kin) käyvät kouluissa. Silloin vain pitää unohtaa se oman puolueen sanoma hetkeksi.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Kyse ei ole aina ammattitaidottomuudesta, vaan siitä että monikulttuurin läpiajamisessa, siitä tosiasisata huolimtaa, miten aina vain enemmän tiedetään sen aiheuttamista todellisista ja hirvittävistä vaaroista, ei saa puhua, tai sitä vastustaa koska rasimikortti heiluu silloin niin helposti että on oma työpaikka vaarassa. Rasimiskortista onkin tullut eräänlainen vallanväline jolla tätä vaarallista monikultturia Suomessa ajetaan eteenpäin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Persut luovat pelkoa ja eripuraa yhteiskuntaan ja yleensä mielikuvilla ja väärillä tiedoilla, tämä on tosiasia, ei tarvitse, kun lukea tälläkin alustalla olevia persujen blogeja. Ja kyllä, persujen ja jytkyn myötä myös vihapuhe rantautui Suomeen, tämän tosiasian tiedostavat kaikki jotka ovat pitkään poliittista ja yhteikunnallista keskustelua seurannut, minäkin 60-luvulta asti.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Eripuraa yhteiskuntaan on luotu avoimella rajapolitiikalla,oman kansan jatkuvasti heikennetyllä tilanteella, miljoonien ja miljoonien eurojen syytämiseen muualta tulleisiin vaikka oman kansan syrjäytyneiden määrä lisääntyy kokoajan,lapsipeheiden elämäntilanteen vaikeuttamisella lukuisine leikkauksineen jolloin syntyvyyskin luonnollisesti laskee, vanhusten hoitoon hirveällä tavalla retuperällä, jonka seurauksena meillä on nyt satoja jihadisteja, psykiatrinen hoito on retuperällä ja rahaahan ei löydy sen korjaamiseen, terrori-isku, satoja "hädänalassa" olevien tekmisä seksuaalirikoksia´ja suomalisia naisia ja lapsia niiden kohteena, joukkoraiskauskia, salafistisia seuroja, kaksi yrtitystä suistaa bussit tieltä, jonka onneksi valppaat kuskit ja matkustajat onnistuivat estämään, tuhasia ilman todellisia perusteita maahan tulleita elätettäviä jne. Eli Perust luovat eripuraa kun eivä tyväksy tällaista ?

Mielikuvia ja väärää tietoako ? On sinulla ajatukset vailla realitettia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eivät näitä mainitsemiasi epäkohtia hyväksy muutakaan puolueet, kansan suuresta enemmistöstä puhumattakaan, mutta kun asioita paisutellaan, irroitetaan asiayhteidestä oman poliittisen agendan ajamiseen sitä ei voi hyväksyä. Esimerkkinä vaikka mainitsemasi vanhusten ja psykiatrisen hoidon tarpeesa olevien asema, näiden ihmisten ongelmat pahenivat 90-luvun alun seurauksena ja nyt persut antavat ymmärtää niiden syntyneen -15 vuoden maahanmuuton seurauksena vaikka totuus on aivan toinen. Keskustelu GCM:a on oiva esimerkki siitä kuinka persut levittävät väärää tietoa ko. asiakirjasta ja luovat mielikuvaa siitä kuinka sadattuhannet maahanmuuttajat voivat tulevaisuudessa tulla Suomeen avoimien ovien kautta, Suomen siihen mitenkään voimatta puuttua, täyttä hölynpölyä tämäkin väite.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Eripuraa yhteiskuntaan on luotu avoimella rajapolitiikalla,oman kansan jatkuvasti heikennetyllä tilanteella, miljoonien ja miljoonien eurojen syytämiseen muualta tulleisiin vaikka oman kansan syrjäytyneiden määrä lisääntyy kokoajan,lapsipeheiden elämäntilanteen vaikeuttamisella lukuisine leikkauksineen jolloin syntyvyyskin luonnollisesti laskee, vanhusten hoito on hirveällä tavalla retuperällä, avoimen rajapolitiikan seurauksena meillä on nyt satoja jihadisteja,salafistiset seurat kasvavat, psykiatrinen hoito on retuperällä ja rahaahan ei löydy senkään korjaamiseen, terrori-isku, satoja "hädänalassa" olevien tekemisä seksuaalirikoksiaja suomalaisia naisia ja lapsia niiden kohteena, joukkoraiskauskia, kaksi turvapaikanhakijan yrtitystä suistaa bussit tieltä, jotka onneksi valppaat kuskit ja matkustajat onnistuivat estämään, tuhasia ilman todellisia perusteita maahan tulleita elätettäviä jne ja Perusut luovat eripuraa kun eivä hyväksy tällaista ?

Mielikuvia ja väärää tietoako ? On sinulla ajatukset vailla realitettia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Paljonkohan lähettiläs husu laskuttaa laupeuden työstään? Sitä kannattaa kysyä. Tuskin husu sitä ilmaiseksi teekee.
Esimerkkinä vihreiden toivola. Veronmaksajien taskuista ammentajia riittää kyllä. Demareiden kädet on niissä taskuissa olkapäitä myöten.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Jotka osaa, ne tekee mitä vaan. Jotka ei, ne ryhtyy opettamaan."

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Jotka osaa, ne tekee mitä vaan. Jotka ei, ne ryhtyy opettamaan."

Sori toistosta, Uusi Suomi takkuilee, vaikka parhaat henkilöt ovat korjaamassa ongelmaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Varsinaisia pöyristyjiä Husseinin puheista Vahvelaisen lisäksi lienevät Halla-aho ja Immonen eikä lapset.

Oikeasti lasten tulee saada oppia näkemään erilaista ja erilaisia sekä siten kasvaa. Mutta jos kasvatetaan persulitynnyrissä niin muiden kohtaaminen saattaa aluksi järkyttää mutta avaa myös uusia maailmoja.

Tätä tästä tulee vaikka kuinka asuisi tienvarressa mutta ikkunat ovat metsään päin. Edistys menee huomaamatta ohi.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Odotitko että Husu itse tai vihervasemmistolainen valtamedia tuosta välittäisi edes.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siis mistä Hussein tai "vihervasemmistolainen" valtamedia ei välittäisi? Josta joku välittää? Tässä asiassa?

P.s. Ilmaus vihervasemmistolainen valtamedia on kaikessa ristiriitaisuudessaan täysin pölvästi. Valtamedia meillä meillä ja n.s. läntisessä arvoyhteisössä ja globaalisti pääosin muutenkin on kapitalistista ja porvarillista. Vaikka sekä tenkin vihruleissa että jopa vassuleissakin pörrää kaikenlaista väkeä niin niiden päälinja on kuitenkin porvariston ja kapitaalien vastaista m.m. pyrkimyksensä kestävään kehitykseen ja ympäristön suojeluun takia.

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi Vastaus kommenttiin #63

Vihervasemmistolaisella valtamedialla tarkoita tätä valtamediaa joka on suvaitsevaiston ja niiden politkkojen äänitorvi, joka suoltaa mitä tahansa, puolueellisesti ja kansaa harhaan johtaen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #68

Ehkäpä "vihervasemmisto" tarkoittaa Al-Hamzawi:lle kaikessa ristiriitaisuudessaan kaikkea mitä hän inhoaa: suvaitsevaisuutta ja hänen kanssaan erimieltä olemista.

Sillä hänhän tietää mihin kansa pitää johtaa jotta se ei harhaantuisi ihan minkä tahansa äärelle jossa saattaisi olla esillä väärä puoli. Sillä jos hän ei tiedä mikä on oikea puoli niin hänhän ei voi tietää mikä vie puolueellisesti harhaan, vai kuinka?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #68

Ei mitään poliittista linjaa voi kiteyttää noin.
"Kaikki, jotka eivät ole maahanmuutosta samaa mieltä minun kanssani ovat vihervasemmistolaisia ".

Käyttäjän HanneleAlHamzawi kuva
Hannele Al-Hamzawi

Ei Husun tällaiset väitteet uutta ole. Aikaisemmin on sortunut jopa sellaiseen valheeseen että väitti suomalaismiehen puukottaneen jonkun somalin teho-osastolle. Tämän hän joutui kuitenkin myöntämään valheeksi, kun poliisi puuttui asiaan. Husu perusteli valhettaan sillä kun hermostui turvapaikahakijan tekemästä Turun terrori-iskusta. Hermostui, niin että katsoi tarpeelliseksi keksiä valheen suomalaisesta joka puukotti somalin teho-osastolle. Husun luotettavuus ja polittinen peli valheilla? Tästä kyllä löytyy uutisia edlleen kunhan vaan googlaat, ettei tarvitse väittää että valehtelen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset