Politikointi kouluissa on kiellettävä!

Puoluepolitiikan tuonti kouluihin on epäasiallista. Kyseessä on suoraan lapsiin vaikuttaminen. Nuo asiasta juurikaan tietämättömät lapsukaiset kuuntelevat ja imevät aikuisten mielipiteitä. Kun asialla on sekä koulun henkilökunta että ammattipoliitikko, on asia vakava. Lapset pitävät opettajien sanaa luotettavana ja näinhän periaatteessa kuuluisikin olla.

Eräs vantaalainen äiti sai elämänsä järkytyksen, kun neljäsluokkalainen poika tuli koulusta kotiin pahoilla mielin. Luonnollisesti äiti kysyy mikä on lapsen mielen pahoittanut. ”Ihmisistä puhuttiin pahaa koulussa.”

Husu Hussein oli käynyt koululla puhumassa. Ennen Husun puhetta oli oppilaille esitetty video Husun puheesta ”Meillä on Unelma” -tilaisuudesta. Videolla Husu puhuu kuinka toiset puolueet luovat pelkoa yhteiskuntaan ja mainitsee tilanteen pahentuneen Jytkyn jälkeen. Lisäksi videolla mainitaan Olli Immonen ja Jussi Halla-Aho sekä muut ”heidän kaltaisensa”.  Suora lainaus Husun puheesta videolta, osoitettu Immoselle ja Halla-Aholle ja heidän kaltaisilleen: ”Sanavapaudella on seuraamuksensa, teillä on vastuu, te ette voi luoda kiilaa ja vastakkain asettelua suomalaisten keskuudessa ilman seuraamuksia.” Olisiko nyt Husun aika katsoa peiliin ja pohtia omia sanojaan.

Äiti järkyttyi aiheesta monestakin syystä. Kymmenen vuotiaan pojan mieli oli pahoittunut, koska Husu ja opettaja puhuivat hänen mielestään ihmisistä pahaa. Husulle oli kuulijoiden (ei tietoa oppilas vai henkilökuntaan kuuluva) joukosta esitetty kysymys mitä tämä on mieltä rasismista ja kuulija ymmärsi, että perussuomalaisuus ja rasismi yhdistyvät toisiinsa.

Äidin mieltä järkyttää toki pojalle aiheutunut mielipaha sekä se, että koulut sallivat tällaista suoranaista aivopesua kouluissa.

Äidin isoisä Armas Mustonen on jo 1959 ollut perustamassa Suomen Pientalonpojat puoluetta. Tämä perustamiskokous on pidetty heidän pienessä pirtissään Lapissa. Armas Mustonen on ollut koko Suomen ensimmäisen puolueosaston puheenjohtaja. Puolueen, josta myöhemmin kehittyi SMP ja Perussuomalaiset.

Pojalla ja äidillä on siis täysi syy loukkaantua, he kokevat, että sukua ja perhettä ja heidän elämäntyötään on loukattu.  Äidin, kuten varmasti useammankin vanhemman mielestä koulujen tehtävä on opettaa lukemaan, kirjoittamaan, laskemaan, maantiedettä, historiaa, biologiaa jne, ilman mielipidevaikuttamista.

Koulujen henkilökunnan ei tule tuoda esille omia henkilökohtaisia ennakkoasenteitaan, saatikka suosia tiettyjen tahojen esiintymistä kouluissa.  

Tällaisista tilaisuuksista ei informoida vanhempia laisinkaan. Vanhempien kuuluisi ehdottomasti olla täysin tietoisia mitä kouluissa tapahtuu.

Ja tämä kouluissa harjoitettu ”propagandatilaisuus” ei suinkaan ollut ainutkertainen. Äidin toinen poika käy koulua Vantaalla, Jokiniemessä. Jokiniemen koulussa kävi henkilö tasa-arvon nimissä puhumassa luokille. Tällöin kerrottiin Pride kulkueesta kehottaen lapsia ”kulkemaan sateenkaaren alla.” Oletteko vanhemmat tietoisia keitä lastenne kouluissa vierailee ja mitä kaikkea lapsillenne puhutaan kasvatuksen tai sivistämisen nimissä?

Laura Huhtasaarta moitittiin erittäin kovin sanakääntein ja hän joutui median silmätikuksi ottaessaan esille politikoinnin kouluissa, case Tampere. Lauraa moitittiin tuolloin lasten maalittamisesta.  Tampereen apulaispormestari, opettaja Johanna Loukaskorpi (sd) totesi tuolloin ettei poliitikkojen tulisi puuttua opetuksen sisältöihin. Loukaskorven mukaan (Yle 1.10.2018) poliitikkojen tulisi antaa kouluille kasvatus- ja työrauha. Huhtasaari on vastineessaan Ylelle kommentoinut, ettei opettajien tehtävä ole lietsoa pelkoa jotain tiettyä demokraattista puoluetta tai poliitikkoa kohtaan.

 

Missä kulkee koulujen raja?

Koulujen ei tule kasvattaa, saatikka ohjata lapsia tiettyyn ajatusmalliin. Hyväksymällä tasa-arvon ja hyväksyvyyden nimissä erilaisten poliittisten vaikuttajien vierailujen kouluissa koulut vaikuttavat lapsien käsityksiin asioista. Joko nämä poistetaan kouluista kokonaan tai peräänkuulutetun tasa-arvon nimissä koulut pyytävät vieraikseen kaikkien eri poliittisten tahojen edustajat luennoimaan.

Koulun mukaan opettaja on näyttänyt asiallisen videon, Husu puolestaan kiistää tapahtuneen.

Linkki juuri julkaistuun Sipoon Uutiset lehden juttuun aiheesta: https://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/727692-poliitikon-kouluvierailusta-nousi-somekohu-alakoululaisen-aiti-syyttaa-lapsia?fbclid=IwAR1xIBS28vHGMUuSx8-Zqib5F6ynh2_tKQqwR8i_6bdH5SUR5ZptVbv7o1c#cxrecs_s

 

 

 

 

 

 

 

tanjaisa
Kristillisdemokraatit Vantaa

Vantaan kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu