Tanja Vahvelainen

Huonovoiva Suomi ja miksi? Valitse ja vaikuta vaaleissa

  • Huonovoiva Suomi ja miksi? Valitse ja vaikuta vaaleissa

Suomi, hyvinvointivaltio ja maailman onnellisin maa?

 

Suomesta on pitkään kirjoitettu mediassa kauniita sanoja, väitetty Suomen olevan mm. maailman onnellisin maa.  On kirjoitettu peruskoulumme korkeasta tasosta ja ammattiopetuksen laadukkuudesta, puhuttu oikeusvaltiosta, mainostettu turvallisuutta ja ihmisoikeuksia.  

 

Vaikka Suomessa on moni asia hyvin moneen muuhun maahan verrattuna, on maamme hurja alamäki ollut jo pitkään nähtävissä. Siitä huolimatta Kokoomus, Keskusta, SDP ja Siniset, Soinilaiset Perussuomalaisten kannattajien pettäjät, ovat antaneet Suomen hyvinvoinnin ja turvallisuuden romuttumisen jatkua. Oikeastaan hehän tämän ovat tehneet.

Ihmiset, jotka ovat omalla työllään rakentaneet  tämän hyvinvoinnin, vanhuksemme, on jätetty heitteille täysin ihmisarvoa loukkaavalla tavalla. Vanhusten hoidon järkyttävästä tilasta on ollut jo pitkään nähtävillä jopa valtamediassa uutisia, mutta vasta nyt se on tullut selkeämmin esille.

Kuten monessa muussakin asiassa, on vanhustenhoidossa sekä vanhusten, omaisten, että työntekijöiden ääni kasvavista ongelmista ja vääryyksistä vaiennettu, jo vuosia.
Työpaikoilla, useilla eri aloilla vallitsee pakotetun vaikenemisen kulttuuri, vaikene tai työpaikkasi on katkolla…. Työntekijän tilanteen voi tehdä monin tavoin tukalaksi, mikäli ei noudata vaikenemisen määräyksiä.

 

Jäävuorenhuipuksi määriteltyjä ongelmia ei näytä olevan ainoastaan Oulussa. Oulussa julki tuli maahanmuuttajien/turvapaikanhakijoiden järkyttävän korkeat seksuaalirikokset, lapsiraiskaukset ja grooming. Nyt näitä niin sanottuja jäävuorenhuippuja paljastuu hiljalleen myös monilta muiltakin alueilta. 

 

Kansasta on tullut hallituksellemme pelkkä verojentekokone.

 

Vaikenemisen ajan on vihdoin oltava ohi.
Kansan pitää nyt rohkaistua ja puhua kaikista niistä vääryyksistä ja ihmisarvon loukkauksista mitä yhteiskunnassamme tapahtuu.

 

Poliisien resurssit eivät enää riitä rikosilmoitusten tutkimiseen, vaan juttuja lopetetaan jo alkuunsa. Itsemurhia Suomessa tehdään yli kaksi päivässä, vanhuksia makaa nälissään ja ulosteissaan vailla riittävää hoitoa, lastensuojelut resurssit ovat täysin riittämättömät, valvonta useilla aloilla onnetonta ja meidän heikoimmassa asemassa oleva väestömme eli lapset, vammaiset ja vanhukset ovat kyvyttömiä puolustamaan itseään.


Heidän ääntään ei kuunnella tässä leikkauksien ja supistusten maassa. Lasten lukutaito heikkenee, ammattikoulutuksesta pääsee läpi ihmisiä, joilla ei ole edes riittävää kielitaitoa, osaamisesta puhumattakaan, koulukiusaamisiin ei puututa, opetushenkilökunnan resurssit eivät riitä ylisuurien luokkakokojen ja lisääntyvien suomenkieltä osaamattomien maahanmuuttajataustaisten oppilaiden myötä.

 

Oikeuden tuomiot ovat monesti niin mitättömiä, että niistä ei voida edes tuomioina puhua. Eriarvoisuus kasvaa. Köyhyysloukussa elävien ihmisten määrä lisääntyy ja leipäjonot kasvavat.  Leikkauksia leikkauksien perään, koska rahaa ei muka ole.

Rahaa kyllä on, mutta sen kohteet vääriä. 

 

Uusien työpaikkojen luomiseen ei panosteta, työllisyystilastoja kaunistetaan tempputyöllistämisellä, työkokeiluja ja työharjoitteluja, jotka eivät useinkaan johda työpaikan saantiin. Työnantajat hyötyvät ottaessaan tukityöllistettyjä ja erilaisten tukien varassa eläviä ihmisiä eli halpatyöntekijöitä edellisten tilalle.  Meillä ei arvosteta työntekoa, saatikka ihmisiä enää, joka luonnollisesti vaikuttaa ihmisten henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen.  

 

Vaikka rahaa ei ole omasta kansasta huolehtimiseen ja jatkuvia leikkauksia tehdään, meillä riittää miljardeja euroja muualta tulleiden turvapaikanhakijoiden jatkuvaan elättämiseen ja heidän palvelujensa järjestämiseen. Käsittämätöntä on se, ettei näiltä tulijoilta vaadita edes vastinetta elatukselleen, ei suomenkielen opettelua, ei vähäisintäkään työharjoittelua, ei mitään. Vaan raha juoksee vuodesta toiseen heille, kun samaan aikaan omalle kansalle annetaan keppiä milloin missäkin muodossa.

 

Perussuomalaiset eivät ole vaienneet maassamme tapahtuvista vääryyksistä ja turvallisuuden heikkenemisestä. Me olemme tuoneet epäkohtia esille rohkeasti, vaikka meitä on syytetty, haukuttu ja jopa todella törkeästi paneteltu ja koitettu vaientaa. Meitä on syytetty milloin valheellisen tiedon levittämisestä, milloin rasismista. Realismi ei ole rasismia.

 

Nyt asioiden oikea laita on pikkuhiljalleen alkanut paljastua. 
Ja ironisinta on, että nyt asioiden paljastuttua ja vaalien häämöttäessä horisontissa, muutkin puolueet ovat pakosta joutuneet puhumaan samoista epäkohdista.

Sama toistuu jälleen kerran, ennen vaaleja luvataan tuhat hyvää ja kaunista. Tyhjiä vaalilupauksia on nähty ennenkin, äänien saamiseksi ja maamme alasajon jatkamiseksi vaalien jälkeen.

 

Älä vaikene enää, vaan tee kuten Perussuomalaiset: puhu rohkesti vääryyksistä, joita maassamme tapahtuu. Älä alistu ja vaikene rasismi tai muidenkaan syytösten alla.
 

Muutos syntyy vain päättäjien vaihtamisella.

 

Tehdään se yhdessä! Vain yhdessä nostamme tämän maan takaisin hyvinvointimaaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Korkeampi elintaso ja paremmat lääkinnälliset palvelut verratuna vaikkapa aikaan 50 vuotta sitten ovat pidentäneet kansalaisten odotettavissa olevaa elinikää noin kymmenellä vuodella ja se pitenee edelleen.

Tämä on tuonut mukanaan laitoshoitotarpeen kymmenilletuhansille dementiapotilaille, jotka eivät pärjää itse ja jotka tarvitsevat ammattiauttajia ja monenlaisia arjen kulkua helpottavia välineitä. Aiemmin heidät olisi vain annettu kuolla puutteellisessa omaishoidossa. Märissä vaipoissa ei silloin tosin jouduttu olemaan, koska vaippoja ei käytetty.

Koskaan aiemmin ei ole kiinnitetty vanhusten hoitoon yhteiskunnallisessa keskustelussa niin paljon huomiota kuin nykyään. Hoito on aivan eri tavoin suurennuslasin alla ja havaituista epäkohdista raportoidaan avoimesti ja julkisesti. Tässä on suuri parannus entiseen verrattuna.

Tanja Vahvelainen

Ei tässä ole parannusta tapahtunut, itse olin jo 96vuodesta eteenpäin vanhustenhuollossa töissä, myöhemmin jopa vanhainkodin johtajana, yksityisen sellaisen, eikä tällainen meininki ollut silloin. Kyllä tässä on menty todella alas.

laitospaikkoja on ajettu alas kolmisen tuhatta ja niiden määrää tulisi lisätä, ei vähentää. Pienet yksityisyritykset kaatuvat, koska isot antavat kaupungeille jopa ensimmäisen tarjouksensa tappiollisena vain saadakseen kaupan. Ja koska valtio on pienentänyt kuntienosuuksia, on näiden usein sekä vaivattomampaa että edullisempaa ostaa halvalla. Mutta jokainenhan sen tietää ettei halvalla hyvää saa. Tosin nämä eivät loppupeleissä ole sitten edes niitä halpoja, kun jokaisesta asiasta joutuu erikseen maksamaan.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Kannattaisikohan sinun pyrkiä kansanedustajaksi, kun et näemmä tiedä, että SDP ei ainakaan tähän hallitukseen kuulu:-D.

Te persut taas kyllä kuuluitte - jopa allekirjoititte hallitussopimuksen sisällönkin!

Tanja Vahvelainen

Kiitos kommentistasi ja kirjoitusvirheeni huomauttamisesta, korjasin tuon kohdan.
Mutta perehdyppä sinä pikkaisen tarkemmin tuohon hallitusohjelma asiaan. Me halusimme ohjelmaa noudatettavan, siihen eivät muut puolueet suostuneet, syy miksemme olleet enää hallituksessa.

Mielenkiintoisinta on ettet kuitenkaan vastineesasi kirjoittanut minun tulkitsevan Suomen nykytilannetta väärin. Ja tämän maan alasajo on alkanut kyllä valitettavasti jo aiemmin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Joo, en äänestä nykyisiä hallituspuolueita enkä edes nykyisiä eduskuntapuolueita. Turhan vanhakantaista jumissa olevaa politiikkaa edustatte kaikki.

Tanja Vahvelainen

Valitettavasti vain pikkupuolueiden äänet menevät todennäköisesti hukkaan, sieltä ei varmastikaan tule sellaista äänimäärää, että he saisivat edustajia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Persuille annetut äänet menevät hukkaan, koska teitä ei oteta hallitukseen.

Tanja Vahvelainen Vastaus kommenttiin #7

Ehkäpä me olemme pääministeripuolue.... Kansa on aikas loppu nykyiseen menoon ja nykyisiin puolueisiin, näin kansa toreilla ja turuilla sanoo.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #8

Ei kannattane valita pääministeripuolueeksi puoluetta, jonka ehdokkaat ja/tai kannattajat ovat joko sokeita tai välinpitämättömiä. Odottelin ainakin 2-3 minuuttia farkun takana, jonka takaikkunassa luki 'Tanja Vahvelainen Team'. Ilmeisesti teillä oli niin tärkeää keskusteltavaa, että autoa ei ollut tarpeen siirtää muiden liikkujien tieltä pois?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #8

Persujen pitäisi saada yli sata edustajaa tullakseen pääministeripuolueeksi. Muille riittää suurimman puolueen status.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #10

Juha, älä pelleile! Et ole noin tyhmä populisti!

Tiedät varsin hyvin, että kaikkia poliitikkoja ohjaa oma ja puolueen etu - arvot ovat vaalien aluspuheita.

Tiedät varsin hyvin, että persuillekin riittää suurimman puolueen asema siinä kuin Kokoomuksellekin.

Se vaan istuu nyt niin monella jakkaralla. Toivottavastai löytää sen omansa vaalien jälkeen?!?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Kaikki puolueet ovat ilmoittaneet persuille, että "teidän kanssa ei enää leikitä koskaan". Joten sellaiset koulukiusatut joutuvat nuolemaan näppejään.

(Ai niin, ovathan kristilliset menossa vaaliliitoon jossain päin ...)

Koistinen Artsi

Se "me ei leikitä teidän kanssa" on vaalitagiaa..äänien kalastelua, koska joukossa tyhmyys tiivistyy ja on koolia mollata 'Persuja' mutta vaalikopissa verhon takana voikin sen oikean numeron piirtää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset