Tanja Vahvelainen

Irakille kelpaa suomalaisten rahat, mutta ei oman maan kansalaiset

  • Irakille kelpaa suomalaisten rahat, mutta ei oman maan kansalaiset


Irakilaisten pakkopalautukset eivät toimi monesta syystä. Yksi niistä on se, ettei Irak ota vastaan niitä palautettavia, jotka eivät palaa vapaaehtoisesti.

Tähän on kehitelty ratkaisuksi se, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille irakilaisille maksettaisiin 5000 euroa rahaa plus lentolippu Irakiin, jotta he palaisivat vapaahtoisesti. Tämä tuntuu hieman hölmöltä, koska Irak voitaisiin helposti taivutella ottamaan vastaan myös ne ex-turvapaikanhakijat, jotka maahan eivät vapaaehtoisesti haluaisi palata. Nimittäin Suomi maksaa vuosittain Irakille kehitysapua 25 miljoonaa euroa.

Tämä yhteissumma tulee eri lähteistä, joista yksi on ulkoministeriö, eli myös Timo Soinilla on näppinsä pelissä tässä asiassa. Hänen ministerikautensa on muutenkin ollut sellainen menestys, että uskoo ken tahtoo, kun hän sanoo jättäytyvänsä pois muista syistä, kuin siitä ilmeisestä, että tietää etukäteen, ettei läpi olisi pääsemässä.

Oikeastihan kaikki ymmärtävät hänen myyneen kaikki arvonsa pitääkseen hyväpalkkaisen ministeripestinsä. Soinia varten on sinällään turha erikseen keksiä nokkelia haukkumasanoja, koska parhaimmat hän on itse kehitellyt.

 - Hartaana kristittynä Soini vertasi loikkareita Juudakseen vähän ennen kuin itse ryhtyi loikkariksi. Hän siis luultavasti itsekin ymmärtää millainen kaksinaamainen, selkärangaton lurjus hänestä on tullut, joten hänen on parempi heittää suosiolla hanskat tiskiin, kuin epätoivoisesti uskotella itselleen, että vielä löytyisi tarpeeksi höynäytettäviä, jotka saattaisi äänestää Juudasta.

 

Vaalien jälkeen saadaan ulkoministeri (ja toivottavasti myös sisäministeri!) vaihtoon ja sitten pitäisi alkaa asioiden muuttua.

 

Nykyinen systeemi pakkopalautusten suhteen on se, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat tietoisia tulevasta karkoituksesta, mutta heitä ei oteta kiinni etukäteen, vaan he voivat kadota maan alle. Tällä hetkellä kadonneita turvapaikanhakijoita on yli 6000.

Nämä katoamiset johtavat pimeisiin töihin, rikollisuuteen ja pahimmassa tapauksessa siihen, että yksittäiset ex-turvapaikanhakijat rupeavat tekemään raakoja väkivaltarikoksia, jotta voisivat jäädä maahan vankilatuomion turvin. Kuuluisin tällaisesta rikoksesta on Ruotsin Ikea-isku, jonka motiivi kaikesta päätellen oli pyrkimys jäädä maahan keinolla millä hyvänsä. Täytyy myös muistaa, että Turun terroristikin oli kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ex-turvapaikanhakija.


Parempi systeemi olisi, että turvapaikanhakijan pitäisi henkilökohtaisesti hakea päätöstä turvapaikasta ilman, että hän etukäteen tietää saako hän jäädä maahan vai ei.

Jos päätös olisi kielteinen, hänet otettaisiin samantien säilöön, kun hän tulisi noutamaan päätöstä. Säilössä pidettäisiin mahdollisimman lyhyt aika ja sitten ex-turvapaikanhakija kiikutettaisiin lentokoneeseen kohti kotimaataan. Ja jos esimerkiksi Irak ei suostuisi ottamaan vastaan, niin sitten olisi turha odottaa niitä 25 miljoonaa euroakaan kehitysapurahojen muodossa.

Vähän kehtaan veikata, että tuolla kiristämisellä alkaisi se oman maan kansalaisten vastaanottaminen alkaa aika nopeasti maistumaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Nyt palautuksen estää muka oman maan vaarallisuus. Kuitenkin kaikissa maissa on rauhallisia ja rauhattomia alueita. Helsingissäkin meitä maalaisia varoitetaan menemästä Kaisaniemen puistoon.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Turvapaikanhakijat olisi helppo saada palaamaan vapaaehtoisesti, jos palautettavat sijoitettaisiin suljettuun laitokseen josta pääsisi pois vain lähtemällä kotimaahansa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Autetaan Irakilaisia palaamaan kotikonnuille omiensa pariin. Tanskan malliin turvaleiritys poistettaville, turvapaikkahakemusten toistuva tehtailu kerrasta poikki. Ei Suomen valtiolla ole mitään velvollisuuksia elättää irakilaisia onnenonkijoita ja kulkijoita, eikä näillä kulkijoilla ole myöskään oikeuksia olla Suomessa ilman asianmukaisia papereita.

Kehitysapu Irakiin on ihan hölmöläisten hommaa. Rahaa maassa kyllä on.

// Irakilla arvioidaan olevan maailman viidenneksi suurimmat öljyvarat. Vuonna 2016 maan tunnettujen öljyvarantojen koko oli arviolta 143 miljardia barrelia. Samana vuonna Irak oli maailman neljänneksi suurin öljyntuottajamaa // wikip.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kyllähän hyväuskoiset suomalaiset maksavat kehitysapua maihin missä sitä ei tarvita. Irak on vain yksi näistä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kohta varmaan myös Venezuelaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vähintä mitä Suomi voisi tehdä, on lopettaa sinne kehitysapu - ainakin niin pitkäksi aikaa, kun omat kansalaiset kelpaavat taas kotiinsa tulla. Pidetäänköhän meitä täysin idiootteina? Eikä syyttä!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Suomi on kylvänyt Irakin sotaan ja sen jälkiseurausten paikkailuun paljon enemmän rahaa kuin mitä maan pakolaisten vastaanottaminen on maksanut.

Eduskuntaan pyrkivän Tanja Vahvelaisen pitäisi kyllä ymmärtää, että pakolaisuuden aiheuttaja on Irakin sota.

Suomen hallitukset ja eduskuntapuolueet ovat olleet tukemassa koko sodan ajan Yhdysvaltojen, EU:n ja Naton laitonta hyökkäystä Irakiin.

Tuhotyössä ovat olleet mukana myös Vahvelaisen perussuomalaiset.

Kaarina Leinonen

Nykyinen sisäministeri on kannanotoissaan niin maailmojasyleilevä että sen touhun seurauksena suomen kantaväestö kärsii ja pitemmän päälle häviää !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset