Tanja Vahvelainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Muslimi nuoret

Helsinki Pride 2018 – Puolustakaa homoja muslimeja

Seta ja monet muut ryhmittymät tekevät äärimmäisen tärkeää työtä. Jokainen kerta, kun seksuaalivähemmistöjen asioita tuodaan esille, olen iloinen ja toiveikas tulevaisuuden suhteen. Monien vähemmistöryhmiin kuuluvan ihmisen elämä onkin parantunut, mutta työtä on vielä paljon tehtävää tasa-arvon nimissä. Sukupuolineutraali avioliittolaki oli erinomainen osoitus siitä, että maailma on menossa parempaan suuntaan. Merkittävät muutokset ovat aina edellyttäneet valmiutta ottaa iskuja vastaan.

Ketä huivikielto palvelee loppujen lopuksi?

Seuraavat poiminnot tutkijalta, jonka mielestä huivi täytyy kieltää. Tässä omia pohdintojani tekstistä:

”Me asumme Suomessa, jossa on demokraattinen järjestelmä ja kaikki ovat lain edessä tasavertaisia. Vaikka valitettavasti Suomi ei ole kokonaan sekulaarinen järjestelmä, silti tasa-arvo asioissa olemme maailman kärjessä.”  

Erikoinen aloitus kirjoitukselle jossa kuitenkin haluaa kieltää kokonaisen uskonnonryhmän oikeutta valita mitä päälleen pukee. 

Lontoon uusi pormestari on terroristien painajainen.

Lontoo valtitsi juuri itselleen uuden pormestarin. Ensimmäistä kertaa koskaan tehtävään valittiin ,maahanmuuttajataustainen muslimi. Yhdistelmä, joka on niin äärioikeiston kuin uskonnollisten ääriryhmittymien painajainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä