Tanja Vahvelainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Undefined

Biokaasuautoa kuuluu verottaa päästöttömänä

Kirjoitan nyt aiheesta, joka ei liikuta kovinkaan monia, mutta muuttunee omakohtaisemmaksi ja kiinnostavammaksi jo lähitulevaisuudessa entistä useammalle. Meitä biokaasuautoilijoita on nykyään ehkä noin 3500 ja suunnilleen saman verran on autoilijoita, jotka tankkaavat autoonsa pääasiassa maakaasua. Kaasuautoja kulkee teillämme yhteensä noin 7000.

Seuraava hallitus aktiivimallia kumoamaan

Tällä eduskunnalla olisi vielä keskiviikkona ollut mahdollisuus heittää historian roskakoppaan työttömyysturvan vihattu leikkuri, jota myös aktiivimalliksi kutsutaan. Toisin kuitenkin kävi, koska hallituspuolueiden äänillä äänestettiin nurin sen kaatamista koskeva kansalaisaloite toisessa käsittelyssä.

Politiikkaa joukkueessa

 

 

 

Kepulla ja kokoomuksella on kivaa keskenään. Ne alentavat veroja ja lisäävät veronmaksajien taakkaa. Terveydenhoitopalveluiden taakkaa  siirretään perusveronmaksajille lisäämällä yksityisten yritysten voitontavoittelun maksimointia ja maakuntien poliittista ohjausta lisäämällä.

Perussuomalaiset laskussa, SDP nousussa

Kesän gallupeissa on Suomessa mitattu SDP:lle nousevaa kannatusta ja perussuomalaisille laskevia lukuja, mikä on hyvä asia.

Ruotsissa tilanne on ollut päinvastainen, eli siellä persujen veljespuolue ruotsidemokraatit ovat olleet nousussa, mutta SDP on ollut laskussa, mikä on Ruotsin kannalta huono asia.

Antoi unessa nähdä vaihtoehdon tapahtumille! Kertoi, että EU on pahempaa.

Totta lienee, että loistavien kansanjohtajien, Hitlerin ja Mannerheimin, viedessä rajat Uralin taakse, maailma olisi aivan toinen nyt.

Hirohito ja Hitler olisivat jakaneet Aasian, osaksi Lähi-idän öljyn. Pohjoisen Afrikan pitäisi Suur-Saksa. Kaukoitää ja osaa Siperiaa hallinnoisi Japani. Se Suur-Saksa olisi 800 – 900 miljoonainen jättiläinen Atlantilta Jäämeren kautta Intianvaltamerelle.

Arvot mekin ansaitsemme - mutta niin hekin

Vanha sananlasku sanoo, että siitä puhe mistä puute. Tämä on tullut mieleen, kun seuraa puhetta arvoista. Toinen tästä paljosta puheesta mieleen tullut asia on logiikan teoreema, joka sanoo, että vaikka vääristä premisseistä käsin tehty päättely olisi tehty logiikan sääntöjen mukaan oikein, näin syntyvästä päätelmästä ei voi tietää, onko se oikea vai väärä.

Laittomat maakuntavaalit ovat sulaa hulluutta

Suomessa aiotaan järjestää ensi syksynä maakuntavaalit. Itsekin tätä oman puolueeni puitteissa pähkäilen ja mitä enemmän asiaan olen joutunut perehtymään, sitä hullummalta tilanne alkaa vaikuttaa. Ensimmäinen huolenaihe on se, että vuosi on jo pitkällä, mutta vaalien järjestämiseen vaadittavaa vaalilakia ei olla käsitelty, saati sitten hyväksytty eduskunnassa. Yhtä lailla epäselvää on se, miten maakunnille siirtyvät tehtävät käytännössä järjestetään ja organisoidaan.

Ajautuuko Saksa uusiin vaaleihin ?

Ajautuuko Saksa uusiin vaaleihin, kun hallitusneuvottelut ovat päättyneet tuloksettomina  nk. Jamaika koalitiolla  (CDU/CSU + FDP + Green).

Suomelle luvataan kilvan turvatakuita

Suomelle luvataan turvatakuita, vaikkei Suomelle ole edes  Naton jäsen .

Tässä poimintoja kuukauden  sisältä:

EPP:n puheenjohtaja Manfred Weber

Lontoossa osoitetaan mieltä EU-eroa vastaan

 

Lontoossa osoitetaan tänään  mieltä EU-eroa vastaan. 

People's March for Europe.

Mielenosoittajat  katsovat, ettei äänestäjien enemistö tällä hetkellä halua eroa EU:sta toisin kuin kesäkuussa 2016 (EU Referendum Results ).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä